MENÜ

Tek tip milli kıyafet

Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü, milli takımlara kıyafet standartı getirdi. 2 yıllık çalışmanın ardından alınan karara göre, futbol dışındaki milli takım kafileleri, organizasyonlarda aynı tarz kıyafeti giyecek.

Tek tip milli kıyafet

Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü, uzun zamandır üzerinde çalıştığı milli takımların kıyafet yönetmeliğini tamamladı. Bütçe görüşmeleri sırasında ve sonrasında tüm federasyonlar uyarıldı, ayrıca resmi yazı gönderildi. Bakanlığın aldığı karara göre, futbol dışındaki milli takım kafileleri, organizasyonların açılış, kapanış ve madalya töreni gibi müsabaka dışı zamanlarında aynı tarz kıyafeti giyecek.

‘Alev’ modeli giyilecek

Yani federasyonlar hangi firmayla çalışırsa çalışsın, milli kafilelerin kıyafetleri ‘Alev’ modeli olacak. Renklerde ise Turkuaz, Kırmızı-Beyaz karışımı kullanılacak. Yurt dışındaki uygulamaların örnek alındığı yeni kararla, milli takımlarda kıyafet birliğinin sağlanması amaçlanıyor. Daha önce tüm federasyonlar yıllardır farklı dizaynlarda milli takım kıyafeti yaptırarak uluslararası organizasyonlarda giyiyordu. Bu arada Spor Genel Müdürlüğü ekiplerinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı bu tasarımın çok beğenildiği ve yeni tasarımın patentinin de aldığı belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ