MENÜ

Osmanlıspor 4-0 Medicana Sivasspor

Devre arasında önemli transferler yapmasına rağmen ikinci yarıdaki ilk iki maçını kaybeden Sivasspor, Başkent'te vurgun yedi. Osmanlıspor 4 golle rakibini dağıttı, Kırmızı-Beyazlılar küme düşme hattından çıkamadı.

Osmanlıspor 4-0 Medicana Sivasspor

Kupa arasına Galatasaray zaferiyle giren Osmanlıspor, ‘belediye’ destekli taraftarının da katkısıyla önde baskı yaparak maça başladı. Henüz 2. dakikada Boye’nin bileğine basan Pinto direkt kırmızı görmekten kurtulurken, 18. dakikada ev sahibi golü attı.

25. dakikaya dikkat

‘El mi, omuz mu?’ tartışmaları arasında topla sağ kanatta buluşan Erdal bekletmeden ortayı yaptı, Ziya izlemekle yetindi, Rusescu kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. Zaten ruhsuz futbol oynayan Sivasspor, bu golle birlikte iyice mücadele gücünü kaybetti. Dakikalar 25’i gösterdiğinde, o sakin ve sabırlı tavrına alıştığımız Okan Buruk’un kenardaki yüz hali aslında her şeyi anlatıyordu. Hakemlere sık sık isyan eden Sivas’ın hocası belli ki bir türlü dur diyemediği kötü gidişatın stresini yaşıyordu.

Savunma evlere şenlik!

38’de Cicinho’nun kullandığı serbest vuruşta Texeira’nın kafasıyla ilk pozisyonunu yakalayan Yiğidolar, devre bitmeden 2’yi yedi. Torje ceza sahası dışından güzel bir şut çıkarttı, yerden seken top kaleci Setkus’u yanılttı: 2-0. Maçın başından beri Lawal önderliğinde orta saha hakimiyetini rakibine hiç bırakmayan Osmanlıspor, ikinci devrede kaldığı yerden devam etti. Okan hoca ise Erdal’ı bir türlü durduramayan Ziya’yı kenara çekti. İbrahim Akın ve sonrasında Hasan Kabze’yi alarak skoru değiştirmeye çalıştı. Ancak sağlam orta alanı ve hızlı hücum hattıyla oyun disiplininden hiç kopmayan Başkent ekibi, 70’te Ndiaye ile farkı üçe çıkarttı: 3-0. Aslında ev sahibinin yıldızı, öncesinde kaçırdığı iki pozisyonla sinyali de vermişti.

İsimler iyi ama...

Evlere şenlik Sivas savunması son şakasını 86’da yaptı. Mehmet Güven ceza sahasında, önünde bulduğu topu güzel bir vuruşla önce direğe sonra ağlara yolladı, maçı noktaladı: 4-0. Sezon ortasında yönetimin büyük özverisiyle önemli transferler yapılmasına rağmen ikinci yarıdaki 3. maçını da kaybeden Sivasspor, mevcut görüntüsüyle hiç umut vermiyor. Kırmızı-Beyazlılar isim isim kötü bir kadroya sahip değil ancak takım olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Küme düşme hattından bir türlü çıkamayan Sivas için artık ciddi anlamda tehlike çanları çalıyor. Bu sezon 3. kez 4 farklı skorla maç kazanan Osmanlıspor ise sağlam bir orta saha ve hızlı hücum oyuncularına sahip bir takımın ligde her türlü iş yapacağını gösteriyor.

90+ Safa Can Konuksever

Haberin Devamı
YORUM YAZ