MENÜ

Aziz Yıldırım: Şikenin kralını Galatasaray yapmıştır!

Aziz Yıldırım'ın, Sarı-kırmızılılar'ın başkanı Dursun Özbek'e cevabı sert oldu: Milli Takım 8 yedi, hepimiz üzüldük. Beşiktaş 8 yedi, hepimiz üzüldük. Ama Galatasaray Başkanı unutmasın, Fenerbahçe onlara 6 tane attı. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübü'dür. Herhalde yanındakiler söylüyor. Söylediklerini adama yuttururlar. Şikenin kralını onlar yapmıştır.

Aziz Yıldırım: Şikenin kralını Galatasaray yapmıştır!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Antalyaspor yenilgisi sonrasında önemli ifadeler kullandı. Yıldırım, hafta arasında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, “Şike de yapmadık. 8 de yemedik” sözlerine sert cevap verdi. İşte Yıldırım’ın olay yaratacak açıklamaları:

“Antalyaspor iyi oynadı ve yendi. Tebrik ediyorum. Bizim takım da kötü oynadı, yenildi. Onlar zannettiler ki lig bitti. Bu havada geldik, öyle görünce de yenildik. Olsun daha uzun zaman var. Kendilerine gelirler ve bundan sonraki maçları kazanırlar. Esas söylemek istediğim... Galatasaray Başkanı, ‘8 yemişler filan, şikeden dolayı’ demiş. Cahilce konuşmalar bunlar. Bir kere Finansal Fair-Play’de böyle olaylar yok. Doğru yapmamışsanız ceza alırsınız.”

‘Tarihlerine baksınlar’

“Fenerbahçe şike yapmadı. Şikenin en kralını Galatasaray yapmıştır. Ankaragücü 8-0, Malatya’ya giden arabalar... Yargıtay onayladıktan sonra hem ben hem Fenerbahçe olarak, TFF ve UEFA’daki kurumlar hakkında davalar açacağız. Ne dedim, ‘UEFA çatırdayacak’ dedim. Çatırdadı. Nerede o söylenenler, iddialar?.. Milli Takım 8 tane yedi, hepimiz üzüldük. Beşiktaş 8 tane yedi, hepimiz üzüldük. Ama Galatasaray Başkanı unutmasın, Fenerbahçe onlara 6 tane attı. Onlar tarihlerine baksınlar.”

‘Biz bir şey söyledik mi?’

“Ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübü’dür. Herhalde yanındakiler söylüyor bunları Özbek’e. Söylediklerini adama yuttururlar. Mahkemeler devam ediyor, bitsin. Ondan sonra ne istiyorsan söylersin. Eğer şike meselesini savunuyorsanız, demek ki sizin 3 Temmuz kumpası ile bağınız var. Biz bir şey söyledik mi? Hayır... İşin içinden çıkamayınca Fenerbahçe’ye saldırıyorlar.”



‘Çok da önemsedim!’

Sarı-Lacivertliler’in Başkanı Aziz Yıldırım, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’le ilgili de konuştu. Gencer, Türkiye Kupası’nda İstanbul’da oynanan maçta kendilerine ev sahipliği yapmayan Fenerbahçe yönetimine yüklenmişti. Bunun sonucunda da tepki olarak dün şeref tribününe gelmedi. Yıldırım bununla ilgili olarak, “Bu durumu çok da önemsedim sanki!” cevabını verdi.

‘Diyarbakır’a gidemiyorum’
Aziz Yıldırım, önümüzdekihafta Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Amed Spor’la deplasmanda oynayacakları karşılaşma için Diyarbakır’a gidemeyeceğini söyledi. Yıldırım, “Diyarbakır’daki maça gidemiyorum. Yurtdışında işlerim var. Ancak yönetim ve Mahmut Uslu orada olacak. Diğerleri de olsun. Olayları büyütmeye gerek yok. Biz spor yapıyoruz, siyasetle ilgimiz yok. Amed Spor’u tebrik etmek lazım. Çeyrek finale kalmak büyük başarıdır. Türkiye Kupası için fikrimi biliyorsunuz. Yenmişiz yenilmişiz hiçbir önemi yok.”

Dursun Özbek ne demişti?

“UEFA’nın bu Finansal Fair-Play kurallarının nedeni büyüyen futbol ekonomisine kara paranın girmemesi. Galatasaray bahisle, şikeyle, muhattap olmamış, kara para ve manipüle edici bir olayı yok. Demek ki Galatasaray, Finansal Fair-Play’e aykırı bir şey yapmamış. Galatasaray, UEFA’nın marka değerine katkı yaptı. Her maç çıkıp 8-10 yememişiz! İngilizler’den kupa almışız.!”



SON DAKİKA! 1 yıl men...

Haberin Devamı
YORUM YAZ