MENÜ

Aykut Kocaman'dan Beşiktaş'a gözdağı!

Aykut Kocaman, ilk yarıda 4-0 kaybettikleri Beşiktaş ile kupadaki eşleşmeyi değerlendirdi: “4-0 yenildiğimiz maçta 1-0 olduktan sonra takımım bu gole tepki vermek için oyun tarzının dışına çıktı ve maç istemediğimiz şekilde sona erdi. Ancak kupa maçı 2 ayaklı ve stratejiyi iyi belirlememiz gerekiyor. Amacımız evimizdeki rövanş karşılaşmasına avantajlı şekilde çıkmak.”

Aykut Kocaman'dan Beşiktaş'a gözdağı!

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş ile eşleyen Torku Konyaspor’da teknik direktör Aykut Kocaman, 180 dakikalık mücadelenin ligde 4-0 yenildikleri maça göre daha farklı olacağını söyledi. Kocaman siyah-beyazlılarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Ligde Beşiktaş’a 4-0 kaybettiğimiz maçta 1-0 olduktan sonra takımım bu gole tepki vermek için oyun tarzının dışına çıktı ve mücadele istemediğimiz şekilde sona erdi. Ancak kupa maçı 2 ayaklı olacak. Dolaysıyla stratejiyi iyi belirlememiz gerekiyor. Amacımız evimizdeki rövanş karşılaşmasına avantajlı şekilde çıkmak.

‘BİZİM İÇİN GÜÇLÜ RAKİP’


BEŞİKTAŞ hem ligde hem de kupada güçlü bir görüntü çizmekte. F.Bahçe ile birlikte ne yaptıklarını bilen oyun tarzlarıyla fark yaratıyorlar. Bu anlamda Beşiktaş bizim için güçlü bir rakip. 3 takviye yaptık. Tabi ki bu transferler elimizi güçlendirdi. Kadroda artık ufak değişiklikler yapabiliriz. Hem Türkiye Kupası’nda hem de ligde daha iddialı olabileceğimize inanıyorum. Ben burada olsam da olmasam da önümüzdeki sezon için Konya’ya bu deneyimler tecrübe katacaktır. Biz sezona Avrupa Kupası hedefiyle başlamıştık. Bu planlarımız de yolumuzda ilerliyoruz.”

'Kupa Şampiyonlar Ligi gibi çünkü'


“Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi’nden daha zor” söylemim sanırım yanlış anlaşıldı. Kupanın statüsünden bir şikayetim yok ancak grup maçlarından sonra çeyrek final eşleşmelerinde keşke ‘seri başı’ uygulaması olmasaydı. Çünkü bu kupa Türkiye’nin kupası. Amed gibi, Sivas Belediye gibi her ligden takım var.

Düşünün biz şimdi Beşiktaş’la karşılaşacağız. İhtimaller üzerinden konuşursak, turu geçersek Fenerbahçe ile eşleşebiliriz. Onları da elersek finaldeki muhtemel rakibimiz G.Saray olacak. Durum bu olduğu için kupada ilerleyeceğimiz yol bizim için adeta Şampiyonlar Ligi gibi.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ