MENÜ

Yaya Toure'ye yıllık 30 milyon pound verecekler!

Manchester City'nin yıldız orta saha oyuncusu Yaya Toure için futbol dünyasının yükselen yıldızı Çin'den inanılmaz bir teklif yapılacağı iddia edildi.

Yaya Toure'ye yıllık 30 milyon pound verecekler!

Çin futbol dünyasını karıştırmaya devam ediyor. Ara transfer dönemi Avrupa için pazartesi gecesi itibariyle bitmesine rağmen, Çin oyuncuları ülkesine çekmeye devam ediyor.

Son olarak Jackson Martinez 42 milyon euroluk bedelle Atletico Madrid'den Guangzhou Evergrande'ye transfer olmuştu.

Yıllık 30 milyon pound

Guardiola'nın sezon sonu Manchester City'nin başına geçecek olması, Barcelona'da sorunlar yaşadığı Yaya Toure'nin muhtemelen takımdan ayrılmasıyla sonuçlanacak. Dünyanın haftada 244 bin pound (1 milyon TL) ile en çok kazanan oyuncularından biri olan Toure için ise Çin'den inanılması zor bir teklif geleceği iddia edildi.

İngiliz Telegraph'ın haberine göre, bir tanesinin Jiangsu Suning takımı olduğu belirtilen üç Çin kulübü, 32 yaşındaki orta saha için yıllık 30 milyon pound (128 milyon TL) önermeye hazırlanıyor.

Yine de Messi ve Ronaldo'yu geçemiyor


Toure, iddia edilen bu teklifi kabul eder ve Çin'e giderse dünyanın en çok kazanan üçüncü futbolcusu olacak. Fildişi Sahilli orta saha bu parayı kazansa dahi Messi ve Ronaldo'yu geçemeyecek. Çünkü Messi yılda 63 milyon euro (203 milyon TL), Cristiano Ronaldo ise 52 milyon euro (168 milyon TL) kazanıyor.

Yaya Tore 2010 / 2011 sezonu başı Barcelona'dan Manchester City'e 30 milyon euroluk bedelle transfer olmuştu.

Fanatik.com.tr
SAHTE BELGE! Neymar'a büyük şok...

Haberin Devamı
YORUM YAZ