MENÜ

Şenol Güneş'ten kura yorumu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın Gaziantepspor maçı için yaptığı idmandan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten kura yorumu

Şenol Güneş, şunları söyledi:

“Çeyrek finale gelinceye kadar tüm takımlar bütün güçlerini kullandı. Tüm takımlar çeyrek finali haketti. Katılanları tebrik ediyorum. Her takım her takımı yenebilecek görüntüde. 8 takım içerisinde Amedspor zayıf gibi görünse de o da iyi maçlar çıkardı. Bu yılın renkli takımı Konyaspor'la oynayacağız. Her takımı yenerek kupada şampiyon olmak istiyoruz. Kupada şans faktörü var ama gücünüz varsa hepsini yenmelisiniz. Zaman zaman bunu yaşayan bir takımız. Güçlü takım olmanıza rağmen güçsüz takımlar karşısında kötü oynayarak istemediğiniz sonuç alabiliyorsunuz. Bütün mesele ciddi şekilde iyi konsantre olarak oynamak. Biz de kupa maçlarında bu ciddiyetle oynayacağız. Hem lig hem kupayı birlikte yürütmek istiyoruz. Umarım kendi sahamızda alacağımız ilk maçta alacağımız iyi bir sonuçla rövanş için avantajlı bir skor elde ederiz. Konyaspor'a da şimdiden başarılar diliyorum.

Fenerbahçe de iyi futbol oynayan takım. Ligde de kupada da iddialılar. Galatasaray da iyi bir takım ve kendilerini toparladılar ve kupada iddialı olacaklar. Bizim öncelikle Konyaspor'u elememiz lazım. Fenerbahçe veya Amedspor hangisinin çıkacağını bilmiyoruz. Yarı finali Fenerbahçe ile oynarsak onu da geçmek ve finalde kazanmak isteyeceğiz. Rakibin gücünden çok bizim nasıl oynayacağımız önemli. Güçlü takımlara karşı daha zor maçlar oynama ihtimali var; ama daha zayıf takımlara karşı maç da kaybetttik.

Her üçü de idmanlara katılıyor. Marcelo da maç oynayarak geldi. Takımla çalışması ve uyumu iyi. Alexis ve Boyko’yu ihtiyacımız olsa oynatırız. Gerek görürsek biraz bekletebiliriz. Oyun anlayışı ve tempo olarak biz de onları iyice tanıyoruz. Birlikte olan süre kısa ama fizik ve anlayış olarak bir eksikleri yok.”

‘Arayışımız olan mevkiilere oyuncular aldık’

“Önemli olan oyuncununun sahada ne vereceğidir. Önemli olan getirdiğiniz oyuncuların verimli olmasıdır. Sezon başında yaptığımız konuşmalarda bazı oyunculara vereceğimiz şanslarda sıkıntı olacağını sizinle paylaşmıştık. Arayışımız olan mevkilerde oyuncular aldık. Bu bize herhangi bir külfeti olmadı. Takımda oynamayan oyuncunun dışarı giderek oynaması onun da bizim de yararımıza. Yeni gelen oyuncuların takıma verimli olmasını istiyoruz. Alexander Milosevic ve Pedro Franco gittiler. İkisi de genç ve yetenekli oyuncular. Ancak oynamayınca onlar da güven kaybına uğradı. Onlar da gidip kendilerini yeniden göstermek isteyecekler. Kaleci almamız gerektiğini daha önce söylemiştik ve o mevkiiye bir isim alındı. Ama Tolga da Günay da iyi kaleci. Zaman zaman değişiklik olacaktır.”

‘Tolgay’ı yeni transfer kabul ediyoruz’

“Her şeyi yapabilecek duruma geldi. Bizim için sevindirici. Onu da yeni transfer olarak kabul ediyoruz. Zaten daha önce tanışmıştı ama arkadaşlara onu tanıttık. Takıma katıldı. Antrenman temposu ve maç ritmi biraz zaman alabilir ama iyi gidiyor. Zaman zaman uzun sakatlıklarda dalgalanlamar olabilir; ama şu anda iyi durumda.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ