MENÜ

Futbolun Wikileaksi'nden Türkiye tehdidi!

Ronaldo'dan 10 milyon Euro çaldılar. Bale'in bonservisinde hile yaptılar. Mesut'un sözleşme bedeliyle oynadılar. Ve bunların hepsini 'football leaks' ortaya çıkardı. Oyunun gizli kalması istenen kısımlarını açığa çıkaran Football Leaks adlı gruba soruldu: Sıradaki hedef kim? Cevap 'Türkiye' oldu.

Futbolun Wikileaksi'nden Türkiye tehdidi!

Hürriyet'te yer alan habere göre; 2015 Eylül ayından bu yana dünyanın en popüler sporu olan futbol hakkında bilinmeyen kara gerçekleri gün yüzüne çıkaran ‘Football Leaks’ sitesinin belgeleri kamuoyunu sarsmayı sürdürüyor. Bale, Ronaldo, Neymar, Martial ve Mesut Özil gibi önemli oyuncuların kontrat gerçeklerini kamuoyuna gösteren grubun yöneticileri de halen gizliliğini koruyor. Ama grubun yöneticisi mail yoluyla sorularımızı yanıtladı.

BAŞLANGIÇ NOKTASI PORTEKİZ PİYASASINDA YAŞANANLAR

Siz kimsiniz? Bu hareketi niçin başlattınız?

Futbol çok daha fazla şeffaflık ve düzenleme gerektiriyor. Kulüplerin taraftarlarına saygıları yok. Oyuncuların ücretleri, transfer sözleşmeleri, gizli maddeler her şey bir tabu. Gizlenen belgeler, oyuncu menajerlerinin artan etkisi, deniz aşırı ülkelerde fonlar ve perde arkasında dolaşan inanılmaz boyutta paralar var.

Kaan Baysal Beşiktaş'ta!

FIFA’nın bu konular hakkında hiçbir fikri yok. Neyse ki biz bu dosyaları yayınlayarak dünya çapında bir etki yaratmayı, insanların bu konular hakkında daha fazla tartışmasını sağlamaya başladık. Futbolda şeffaflığın olduğu yeni bir dönemin başlayacağını umuyoruz.

Başlangıç noktanız ne oldu?

Uzunca bir süredir bu işe başlamayı düşünüyorduk. Belgeleri topladık ve doğru zamanı bekledik. FIFA’daki skandallar ve geçen yaz Portekiz transfer piyasasında yaşananlar kırılma noktamız oldu. Öncelikle Portekiz’deki kulüplerde yaşananları ortaya çıkarmayı düşündük ancak kaynaklarımız sayesinde daha ileriye gitmeyi başardık.

Football Leaks, Gareth Bale ile Cristiano Ronaldo'nun gerçek maliyetlerini belgeleriyle açıklamıştı.

DÜŞMANLARIMIZ DEĞİL DOSTLARIMIZ ÇOĞALIYOR


Çok düşman edindiğiniz düşünüyor musunuz?

Aksine. Dünyanın her yerinden giderek artan bir destek alıyoruz. İnsanlar yaptığımız işin muazzam olduğunu düşünüyor. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Daha şeffaf ve güvenilir bir spor. Ve hatta FIFA tüm bu dokümanlarımızı tek tek inceliyor. FIFA TMS Genel Müdürü Mark Goddard’ın da sürekli olarak sitemizi denetleyerek bilgileri kullandığını duymak bile bizleri mutlu ediyor.

Size futbolun “WikiLeaks”i diyebilir miyiz?

Dünya basınında bizi bu şekilde anmaya başladılar. Bu durumdan son derece memnunuz.

TWENTE BAŞKANI SAYEMİZDE İSTİFA ETTİ


Ronaldo, Bale, Neymar gerçeklerini sizden öğrendik. Bizi daha neler bekliyor?


Bize göre bunlardan daha önemli bir durum yaşandı. Geçen yıl Twente ve Doyen Sports arasındaki ‘üçüncü dereceden ortaklık (TPO)’ anlaşmasını gözler önüne serdik. Twente Başkanı bu belgelerden sonra istifa etti. Hollanda Futbol Federasyonu da Twente’yi 3 sezon Avrupa’dan men etti. Çok yakında yeni skandalları ortaya çıkaracağız.

Bunlar sadece transfer sözleşmeleriyle ilgili olmayacak. Aynı zamanda futbol kulüplerinin politikalarına denizaşırı ülkelerden gelen fonların nasıl eklendiğini de belgeleriyle paylaşacağız.

Türkiye’den herhangi bir belge var mı?

Biz zaten Galatasaray’ın Bruma transferinde yer alan gizli hükümlerle ilgili belgeleri yayınladık. Muhtemelen yakında Türk futbolu ile ilgili bazı diğer belgeleri de ortaya çıkaracağız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ