MENÜ

Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'na 13 sporcumuz katılacak

Norveç'in Lillehammer kentinde 12-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek oyunlarda Türkiye'den 13 sporcu yarışacak.

Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'na 13 sporcumuz katılacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda 3 dalda ve 6 disiplinde 13 milli sporcu yer alacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Norveç’in Lillehammer kentinde 12-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek oyunlarda Türkiye’yi 13 sporcu temsil edecek.

Kayakta alp disiplininde Nihat Enes Limon ve Selin Açıkgöz, kayaklı koşuda Amed Oglago ve Güllü Akalın, kayakla atlamada Muhammed Ali Bedir, snowboard krosta Miray Gürkınav ve Muhammed İkbal Yılmaz, kızakta Göksu Özkaya ve Cengizhan Kaplan, curlingde ise Oğuzhan Karakurt, Tunç Esenboğa, Beyzanur Konuksever ve Berivan Polat, Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak.

Lillehammer kentinin yanı sıra Hamar, Gjovik, Oyer ve Oslo’da gerçekleşecek oyunlara 15-18 yaşları arasında yaklaşık 70 ülkeden 1100 genç sporcu katılacak. Organizasyon süresince spor müsabakalarının yanında eğitim ve kültür konularında çeşitli programlar ve kutlamalar da yapılacak.

Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda 15 klasik kış spor dalında "monobob, kuzey takım, biatlon süper sprint" gibi yeni disiplinler de yer alacak ve 70 madalya dağıtılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ