MENÜ

"Futbolcu olacaktım, boyum uzayınca..."

Vakıfbank'ın ABD'li yıldızı Kimberly Hill spor dünyasına futbol sayesinde girdi. Ancak boyu uzamaya devam edince voleybolcu oldu. Hill “Boyum aşırı uzayınca ablamlar bana voleybolu öğretti” diye konuştu.

"Futbolcu olacaktım, boyum uzayınca..."

Bugün gazetesine konuşan Vakıfbank ve voleybol dünyasının yükselen yıldızı Kimberly Hill, spor hayatındaki çıkışı detaylarıyla anlattı. Voleybol kariyerindeki çıkışıyla tüm dikkatleri üstüne çeken Hill’in sporla tanışması futbol sayesinde olmuş. 6 yaşında futbola başladığını ifade eden ABD’li smaçör “13 yaşıma kadar futbol oynadım. Ancak boyum anormal şekilde uzamaya devam etti. Bunun sonucunda ablamlar ‘Sen artık voleybola geçmelisin’ dediler ve ben de voleybola başladım” dedi.

ABLAMLAR ÖĞRETTİ


Futbolu eskisi gibi takip edemediğini belirten Hill “Dünya Kupası gibi turnuvaları vakit buldukça takip ediyorum. Orada da özellikle Amerika’nın maçını denk gelirse izliyorum” diye konuştu.

Amerika’da En İyi Gelişim Gösteren ve Dünya Şampiyonası’nda En Değerli Oyuncu seçilen 26 yaşındaki Hill, voleybola çok büyük hayallerle başlamadığını ve ablalarının sayesinde kendini geliştirdiğini söyledi. Vakıfbank’ın yıldızı “Ablalarım arka bahçede bana nasıl servis atılır, nasıl manşet alınır bunları öğretiyorlardı. O dönem voleybola devam ederim diye bir düşüncem yoktu. Voleybolun hayatım olacağını aklıma getirmemiştim” dedi.

Vakıfbank ve voleybol dünyasının yükselen yıldızı Kimberly Hill, spor hayatındaki çıkışı detaylarıyla anlattı. Voleybol kariyerindeki çıkışıyla tüm dikkatleri üstüne çeken Hill’in sporla tanışması futbol sayesinde olmuş. 6 yaşında futbola başladığını ifade eden ABD’li smaçör “13 yaşıma kadar futbol oynadım. Ancak boyum anormal şekilde uzamaya devam etti. Bunun sonucunda ablamlar ‘Sen artık voleybola geçmelisin’ dediler ve ben de voleybola başladım” dedi.

SERİYİ KAZANACAĞIZ

CEV Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nu lider tamamlayan Vakıfbank, 2. turda bir başka temsilcimiz Eczacıbaşı ile karşılaşacak. Bu eşleşme hakkında konuşan Hill “Son 12’nin daha zorlu geçeceğini biliyoruz. Ancak yeniden bu kupayı kazanmak istiyoruz. Seriyi kazanacağımızı biliyoruz. Bunun için de çok iyi oynamalıyız” dedi.

4 TAKIM FAVORİ

Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu belirten ABD’li smaçör, şampiyonluk tahmininde de bulundu. Hill “Türkiye Ligi’nde Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray ve biz şampiyonluk içinfavoriyiz. Bunlar çok güçlü takımlar. Büyük mücadelelere göğüs geren takım kupayı kaldırır . Umarım sezon sonu kazanan biz oluruz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ