MENÜ

Satrancın şampiyonları Manavgat'ta belirlenecek

Türkiye küçükler, yıldızlar ve emektarlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen satranç şampiyonaları 81 ilden 2 bin 238 sporcunun katılımıyla Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.

Satrancın şampiyonları Manavgat'ta belirlenecek

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası, Manavgat'taki Starlight Otel'de başladı. Üç ayrı şampiyonaya 81 ilden her yaş grubundan toplam 2 bin 238 sporcu katılıyor.

Şampiyonaların açılış törenine, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik ve federasyon yetkilileri katıldı. Açılış töreni ile başlayan şampiyonalar, 29 Ocak'ta son tur maçları ve ödül töreni ile tamamlanacak.

'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAN DA KATILIM OLDU'

Şampiyonalar hakkında gazetecilere açıklama yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, bu yıl 81 ilden katılım ile rekor kırdıklarını belirterek, Antalya'da dev bir organizasyon yaptıklarını kaydetti. Tulay, şöyle dedi:

"Bugün şampiyonanın başlangıcını yaptık. Şampiyonalarımıza 81 ilden katılım oldu. 7- 12 yaş Küçükler Şampiyonası, 3- 18 yaş Yıldızlar Şampiyona'mızda katılımla bir rekor kırdık. Sadece katılım olarak değil, 81 ilden katılımı sağlamış olmakla da kırdık. Burada üç tane şampiyonaya yapıyoruz. Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Türkiye Şampiyonası'nı bir arada düzenliyoruz. Şampiyonalarımıza toplam 2 bin 238 sporcu katılıyor. En önemli organizasyonlardan birini düzenliyoruz. Olumsuz hava koşullarına rağmen 81 ilden katılımın olmasını büyük başarı olarak görüyoruz. En önemli ise bugüne kadar yeterince katılımın olmadığı Doğu ve Güneydoğu illerinden katılımı gerçekleştirmiş olmamızdır. Mardin'den, Siirt'ten, Hakkari'den, Van'dan, Şırnak'tan yani Türkiye'nin her yanından katılım oldu. Bu büyük organizasyonu başarıyla başlattık, umarım başarıyla da sonuçlandırırız."

Kamil Atalay - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ