MENÜ

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe, bugünkü rakibi Rizespor'u devirip, maç fazlasıyla Beşiktaş'tan kaptığı liderlik koltuğunu bırakmamak ve ezeli rakibinin Trabzonspor'la oynayacağı mücadeleyi rahat bir şekilde izlemek istiyor. Ancak teknik direktör Vitor Pereira'nın takımında önemli eksikler de bulunuyor. Tedavisi süren Meireles'in yanı sıra Nani, Diego, Gökhan Gönül ve Abdoulaye Ba bu karşılaşmada oynayamayacak.

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu sezon şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Fenerbahçe, Süper Lig’de sahasında bugün Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

Saat 16.00’daki mücadele öncesi Sarı-Lacivertliler’de tek hedef, sahadan 3 puanla ayrılmak. Maç fazlasıyla Beşiktaş’ın 2 puan önünde 43 puanla zirvede bulunan Fenerbahçe rakibini devirip, kendisinden sonra oynanacak olan Trabzonspor-Beşiktaş kapışmasını rahat bir şekilde izlemek istiyor. Ayrıca Rize önünde alınacak bir zafer, galibiyet serisini de 5’e çıkaracak ve ligde bu sezon bunu başaran ilk takım Kanarya olacak. Ligdeki tek yenilgisini 6. haftada Beşiktaş önünde alan Kanarya için bazı olumsuz durumlar da bulunuyor. Tedavisi süren Raul Meireles’in yanı sıra Nani, Diego, Gökhan Gönül, Abdoulaye Ba, kaleci Ertuğrul bugünkü karşılaşmada yer almayacak.

Maçları oldukça zor

Eksiklerin yanı sıra sınırda da önemli isimler yer alıyor. Daha önce üçer sarı kart gören Alper Potuk, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Josef De Souza, Mehmet Topal ve Simon Kjaer kart görürlerse, cezalı duruma düşecek ve Antalya maçında forma giyemeyecekler. Sınırdaki isimler bu mücadelede kart görmezlerse, Kanarya’nın ligde 3 maç sonra rakibi Beşiktaş ve bunun öncesinde de oynayacağı rakipleri ise sırasıyla Kasımpaşa ve Bursaspor (d) olacak. (Yusuf Dursun)

Fener’de son dakika

Sarı-Lacivertliler, dün yaptıkları idmanla Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını tamamladı. Kart cezası sebebiyle Eskişehirspor karşısında takımını yalnız bırakan Bruno Alves, Rize maçıyla birlikte formasına kavuşacak. Kadlec ise yedek kulübesine çekilecek. Alves, Kjaer’le birlikte stoperde yer alacak. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte de Şener Özbayraklı oynayacak. Gribal enfeksiyon nedeniyle de Nani’nin yerine Volkan Şen görev alacak.

Rize’de son dakika

Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen Çaykur Rizespor, Fenerbahçe’ye evinde bir sürpriz yaşatmayı hedefliyor. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın takımında sakat oyuncu bulunmuyor. Ancak orta sahada forma giyen Makiadi, cezası sebebiyle Kadıköy’deki mücadelede oynamayacak. Rize’de şans verilmesi halinde Ertuğrul Ersoy sınırda yer alıyor. Karadeniz temsilcisinin en büyük kozu ise elbette golcü futbolcu Kweuke olacak.

Bitnel’le hep kazandılar

Fenerbahçe’nin, Çaykur Rizespor’la oynayacağı karşılaşmayı Deniz Ateş Bitnel yönetecek. Bitnel’in yardımcılıklarını Kerem Ersoy, Erdem Bayık, Bülent Gökçü, Murat Özcan ve Emre Malok yapacak. Bitnel, daha önce her iki takımın da 2’şer kez lig maçını yönetti. Sarı-Lacivertliler, Bitnel yönetiminde tüm maçlarını kazandı. Ancak Rize, iki karşılaşmayı da kaybetti.

Muhtemel 11'ler

STAT: Ülker Stadı
SAAT: 16.00
HAKEM: Deniz A.Bitnel
YAYIN: Lig TV

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Şener Özbayraklı
Simon Kjaer
Bruno Alves
Hasan Ali Kaldırım
Mehmet Topal
Josef de Souza
Ozan Tufan
Lazar Markovic
Volkan Şen
Jose Fernandao
T.D.: Vitor Pereira

ÇAYKUR RİZESPOR
İtandje
Orhan
Viera
Oboabona
Eren
Sercan
Robin
Koray
Ahmet İlhan
Deniz
Kweuke
T.D.: Hikmet Karaman

Haberin Devamı
YORUM YAZ