MENÜ

Torku Konyaspor 1-0 Kayserispor

İkinci yarıya galibiyetle başlayan Aykut Kocaman'ın öğrencileri, Kayserispor'u da devirdi. Yeşil-Beyazlılar, kıran kırana geçen maçta pes etmedi, savaştı ve uzatmalarda Vukovic'in penaltı golüyle zafere uzandı. 5. sıraya çıkan Konyaspor'un Avrupa yürüyüşü başladı.

Torku Konyaspor 1-0 Kayserispor

Konya’daki Anadolu derbisi çok soğuk bir havada oynandı. Ligin ikinci yarısına galibiyetle başlayan iki takım da moralliydi. Her iki hocanın önplana çıkan özellikleri oyun disiplini olunca, kontrollü futbol kaçınılmazdı... Tolunay Kafkas, maç öncesi orta alandaki hakimiyetin belirleyici olacağını söyleyerek mesajı da vermişti.

Nitekim ikinci bölgedeki amansız mücadele, ister istemez pozisyon anlamında etkisiz bir ilk 30 dakika izlememize neden oldu. İlk 45’te bir kaç cılız atak dışında kısır bir maç izledik. Sadece 43. dakikadaki pozisyon akılda kalan andı. Traore ceza alanında Kayserispor kalecisi Abdülaziz’e ‘takıldı mı, düşürüldü mü?’ diye tartışılırken, kritik pozisyon Konyaspor adına eridi gitti.

Bajic hatayı affetmedi

İkinci yarı beklediğimiz gibi Konyaspor’un baskısıyla başladı. Sağlı sollu ataklarla Kayserispor’u ceza alanına hapseden Yeşil-Beyazlılar, 52’de Ömer Ali, 59’da Biseswar ile gole yaklaştı.
60’da Aykut Kocaman’dan Bajic ve Kibong hamlesini gördük. Ardından da Tolunay Kafkas Sinan Bakış ve Mijailovic’i alarak takımını diri tutmaya çalıştı. 73’te Sinan Bakış rahat durumda topu dışarı attı ve Kayserispor adına fırsatı harcadı. Son 15 dakikalık bölümde konuk takım oyunu yavaşlatmaya çalıştı. 89’da ise Kayserispor savunması belki de maçtaki ilk ve tek büyük hatasını yaptı. Defans ağır kaldı, aradan sıyrılan Bajic, Mabiala’nın temasıyla yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını işaret ederken, 2 dakika gecikmeli olarak Mabiala’ya da kırmızı kartını çıkarttı. Vukovic 90+1’de topu ağlara yollayıp, Konyaspor’un Avrupa iddiasını iyice güçlendirdi: 1-0.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ