MENÜ

15 yaşında gol makinesi

Bucaspor alt yapısındaki Muhammet Arslantaş şimdiden geleceğin yıldız adayı olarak gösteriliyor.

15 yaşında gol makinesi

Türkiye'de en iyi alt yapı sistemine sahip takımlardan biri olan Bucaspor, yetenekleri bir araya toplayan ve Türk futboluna kazandıran akademik bir takım görüntüsüyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Hakan Çalhanoğlu gibi Bayburtlu bir dünya yıldızı daha mı geliyor?

Bucaspor altyapısında oynayan 15 yaşındaki Bayburtlu Muhammet Arslantaş'ın gol istatistikleri müthiş. 2008 yılında ailesinin göç ettiği Tekirdağ'da önce Fenerbahçe Futbol Okulu'na giden sonraki yıllarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Kasımpaşaspor'un altyapı seçmelerini kazanan ve eğitimi açısından şartları daha iyi olduğu için Bucaspor'u tercih eden Muhammet Arslantaş, geçtiğimiz yıl Altınordu, Karşıyaka, Altay ve Göztepe gibi takımların da yer aldığı Ege Turnuvası'nda 29 golle gol kralı oldu. Ege Bölgesi'nin şampiyonu olarak Antalya'da gerçekleşen Türkiye Finalleri'ne katılan Bucaspor'u sırtlayan Muhammet, 5 golle yine turnuvanın gol kralı oldu.

Oynadığı maç sayısından daha çok golü var

Bayburtlu genç yıldız Arslantaş, geçtiğimiz yıl başladığı Bucaspor kariyerinde oynadığı maç sayısından çok golü var. Geçtiğimiz yıl Akademik U14 Ligi'nde 28 maçta 29 gol, yine Akademik U14 Ligi Türkiye Finalleri'nde ise 4 maçta 5 gol kaydetti. Halen Akademik U15 Ligi'nde Bucapsor forması giyen Muhammet Arslantaş, 12 maçta 15 gol attı.

Babası da aktif futbolcu


Kendisi de Kurtuluşspor'da futbol oynayan baba Ahmet Arslantaş, Muhammet'in küçük yaşlardan itibaren futbola olan yeteneğini bildikleri için futbolla ilgili tüm seçmelere çocuğunu götürdüğünü söyledi. Oğlu hakkında açıklamalarda bulunan baba Ahmet Arslantaş, "Muhammet'in futbolda geleceği var. Bunu benden çok bugüne kadar çalıştığı tüm hocaları söylüyor. İnşallah yetişir ve Hakan Çalhanoğlu gibi Bayburt'umuzun adını dünyaya duyurur" diye konuştu.

İstanbul -DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ