MENÜ

Mesut Hoşcan: Fenerbahçe'nin böyle pozisyonlara ihtiyacı yok

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mesut Hoşcan: Fenerbahçe'nin böyle pozisyonlara ihtiyacı yok

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Fenerbahçe maçındaki hakem yönetiminin kamuoyu tarafından eleştirildiğini belirterek, "Fenerbahçe'nin böyle pozisyonlardan galip gelmesine de ihtiyacı yoktur" dedi.

Vali Henefi Demirkol Tesisleri'nde DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mesut Hoşcan, geçen Pazartesi akşamı konuk ettikleri Fenerbahçe'ye 3-0 yenildiklerini belirtti. Hoşcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe'yi ağırladık ve 3-0 yenildik. Ancak buradaki en önemli olayın hakem yönetiminin tüm spor kamuoyu tarafından da eleştirisi ortadadır. Biz bu konudan dolayı çok rahatsız olduğumuzu hem maç çıkışında belirttim ve sonrasında yapılan yorumlarda da artık bariz hataların bir takımı ne kadar etkilediğini herkes gördü. Biz camia olarak, Eskişehirspor olarak şu an ligde bulunduğumuz yer sıkıntılı. Sıkıntılı bir durumumuz var. Camia olarak, şehir olarak komple kenetlenmiş vaziyetteyiz. İçinde bulunduğumuz bu durumdan bir an evvel kurtulmaya çalışıyoruz. Böyle önemli bir maçta, ikinci yarının ilk maçında da yaşadıklarımız, oraya gelen binlerce taraftarımızın gözü önünde yapılan hataların takımımızın puansız olarak sahadan çıkmasına sebep oldu."

ARTIK FAZLA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM

Mesut Hoşcan, Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak "Artık bununla ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum ama her zaman söylediğim bir şey var; hakemlerin, yönetimsel olaylarda çok daha dikkatli olması gerektiğine inanıyorum. Bunu her zaman da savunmuş bir insanım. Çünkü bu olaylar takımları olumsuz yönde etkileyebiliyor. Futbolcularım o gün saha içinde çok özverili bir şekilde mücadele ettiler. Ama hakem hatalarından sonda yapılacak bir şey yok. Burada takımın motivasyonunu elbette ki olumsuz etkiliyor" dedi.

CANI YANAN KOCA CAMİANIN BAŞKANIYIM

Kulübünün hakkını aramanın kendisinin en doğal hakkı olduğunu ifade eden Mesut Hoşcan şöyle konuştu:

"Artık o maç geride kaldı. O maçla ilgili fazla da yorum yapmak istemiyorum. Herkes bunun farkında. Sadece tek bir şey var; skoru etkileyecek hareketlerin camialar tarafından hoş karşılanmadığını veya sessiz kalmakla ilgili bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda her zaman Fair Play çerçevesinde yaptığımız açıklamalarda bu konuya hassasiyetle bakan bir kulüp başkanıyım. Tabi canı yanan koca bir camia ve ben bu camianın başkanıyım. Kulübümün hakkını savunmak ve eleştirmekte benim en doğal hakkımdır. Fenerbahçe'nin böyle pozisyonlardan galip gelmesine de ihtiyacı yoktur. Fenerbahçe Türkiye'nin önemli kulüplerinin başında gelir. Şampiyonluklar yaşamış bir kulüptür. Bu olayları farklı boyuta getirmeye de anlam veremiyorum."

GEÇEN SENEKİ ÇEKİMLERİN GÖSTERİLMESİNİ KINIYORUM

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının ardından sosyal medyada geçen sene Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldıkları İstanbul'daki maçın sonrasındaki görüntülerin yeni çekim gibi yayınlandığını söyleyen Mesut Hoşcan bu olayı kınadığını belirtti. Hoşcan şunları söyledi:

"Çok üzüldüğüm bir taraf var. Sosyal medya da şu an maç çıkışında yaptığım açıklamaların haricinde geçen sene Fenerbahçe Stadı'nın çıkışında, bir maçımız vardı orada 2-2 biten. Orada bir taraftarın bana sözlü sataşmasını sanki bu maçta olmuş gibi gösterilmesini de esefle kınıyorum. Oradaki fotoğraf karelerine ve videoya bakıldığı zaman o günkü elbisem ve atkım ile Eskişehir'deki maçtakilere bakıldığı zaman farklı olduğu görülecek ama bu olayın sanki Eskişehir'deki maçın çıkışında yapılmış gibi gösterilmesini de manidar buluyorum. Bunu anlamlı bir yere taşımayı, farklı bir boyuta taşımayı da hiç doğru bulmuyorum. Kamuoyuna lütfen farklı bir şekilde anlatılmasın. Geçtiğimiz sene 2-2 biten maçta son dakikada, uzatmada yediğimiz bir gol vardı. Çıkışta yaptığım röportajda oradaki Fenerbahçe taraftarıyla gereksiz bir yere sürtüşmemiz olmuştu. Ama o sürtüşmede, geçen seneki çekimlerin bu maçtaki çekimler gibi gösterilmesinin farklı bir mecraya çekilmesini de kınıyorum."

SİVAS KARŞILAŞMASI DERBİ MAÇI GİBİ OLACAK

Zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Mesut Hoşcan, yarın deplasmanda Boluspor ile kupa maçında karşı karşıya geleceklerini, oradan da Süper Lig'de karşılaşacakları Sivasspor deplasmanına gideceklerini söyledi. Sivasspor maçının kendileri için 6 puanlık bir derbi maçı olacağını belirten Hoşcan şöyle konuştu:

"Hem kupada, hem Sivas'ta deplasmanda olmak bu zorlu süreçte bizi fazlasıyla yoracak. Ancak inandığımız bir nokta var; Sivas, Anadolu takımlarının içinde duruşu olan, kendi ayaklarının üzerinde yaşamaya çalışan dengeli bir takım. Çok deneyimli başkan ve yöneticileri var. Onlarda maalesef bulundukları yeri hak etmiyorlar Eskişehirspor gibi. Bir derbi maçı gibi olacak. Ama öncelikli olarak fair-play içinde olmasını diliyorum. Mecnun başkanda bu konuda duyarlı bir insandır. Sivas camiası da aynı şekilde. Biz de buna zaten dikkat edeceğiz. İyi bir maç, final havasında bir maç olacak, 6 puanlık bir maç olacak. Ondan sonraki deplasmanımız Rize deplasmanı. Bundan sonraki her maç bizim için bir final havasıdır. Sonuna kadar mücadelemize ve direnişimize devam ettireceğiz. İnşallah ligin sonunda da ayakta kalan takım olarak yolumuza devam edeceğiz."

STOPER VE SANTRAFOR ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR

Ciddi oyuncu takviyesi yaptıklarını da açıklayan Mesut Hoşcan, "Devre arası transferde ciddi sıkıntılar yaşanır ama şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda çok iyi oyuncular aldık. Halen bir stoper ve santrafor arayışımız devam ediyor. Seçeneklerimiz var ama biz laf olsun diye bir transfer yapmak istemiyoruz. Amacımız bir an evvel özellikle santrafor transferini bitirmek için çalışmamız var. Çok yoğun çalışıyoruz. Transfer komitesi ve ben bu işle ilgili sürekli olarak hareket ediyoruz. İnşallah istediğimiz gibi, Eskişehirspor'u bu durumlarda rahatlatacak iyi bir golcüyle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi ama bitirmiş durumda değiliz" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ