MENÜ

Mecnun Otyakmaz'dan Yekta'ya: Memnun değilse gidebilir

Medicana Sivasspor'un Başkanı Mecnun Otyakmaz, Yekta Kurtuluş'a tepki gösterdi.

Mecnun Otyakmaz'dan Yekta'ya: Memnun değilse gidebilir

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un Başkanı Mecnun Otyakmaz, sosyal medya hesabında halen Galatasaray formalı fotoğrafı bulunan Yekta Kurtuluş'a tepki göstererek, "Yekta'nın gerekli şeyleri yapması lazım ve bu camiadan da memnun değilse de otururuz, konuşuruz ayrılır gider. Biz kendisinin bu hal ve hareketlerinden memnun olmadığımızı söyleyeceğim. Bu affedilir bir şey değil" dedi.

Sivas'ta yayın yapan Kanal 58'in programına bağlanan Medicana Sivasspor Başkanı Otyakmaz, sezon başında transfer edilen Yekta Kurtuluş'un sosyal medya hesaplarında halen Galatasaray formalı fotoğrafı bulunması ve taraftarın tepkileri üzerine sert açıklamalarda bulundu. Olayın affedilir bir tarafı bulunmadığını belirten Otyakmaz, "Bu futbolcunun yeterince profesyonel olmadığını gösteriyor. Ayrıldığı camiadan etkisinde kalıp yeni camiasına hizmet veremeyecekse, bu camiaya saygı duymayacaksa bu transferi gerçekleştirmemesi lazımdı. Biz de bunu büyük ümitlerle hiçbir pazarlık yapmadan ihtiyacımız olduğumuzu düşünerek kendisini transfer ettik. Ama ilk yarı itibariyle kendisinden gerekli verimi alamadık. Futbolcunun düşüş dönemleri olur ama bunu tekrar ayağa kaldırmak teknik heyetin ve yönetimin işidir. Ama bu tip şeyler taraftar arasında da, kulüp camiası arasında da büyük problemlere yol açar. Ben yine taraftarlarımızın vasıtasıyla geçtiğimiz günlerde bu konudan haberdar oldum. Cuma günü Sivas'a geleceğim ve kendisi ile bir görüşme yapacağım. Bu böyle olmaz. Bu camiaya karşıda sorumlulukları var. Gerekli şeyleri yapması lazım ve bu camiadan da memnun değilse de otururuz, konuşuruz ayrılır gider. Bu hal ve hareketlerinden memnun olmadığımızı söyleyeceğim. Bu affedilir bir şey değil. Bu konuda taraftarımız da bizlere bir şeyler söylemek zorunda. Eğer buradan memnun değilse de buradan ayrılabilir, gidebilir ve istediği kulüple de kendisini dışlamış olan kulüple de tekrar çalışmaya bir şekilde devam edebilir. Taraftarlarımız da haklı. Kendi formasını giydiği futbolcudan en azından saygı bekler. Bu saygısızca bir hareket, hiçe saymaktır bu ve en basit itibariyle ayıptır." dedi.

'Hayat memat meselesi olan maçlar oynayacağız'

Ligin ikinci yarısının kendileri için büyük önem arzu ettiğini ve buna göre transferler yaptıklarını vurgulayan Otyakmaz, şunları söyledi:

"Santraforda boşluk olunca 2 veya 3 tane transfer yapmamız gerekiyordu. Geçtiğimiz yıllarda da takıma davet ettiğimiz fakat bir türlü anlaşamadığımız hemşehrimiz Hasan Kabze'yi davet ettik görüşmeye ve bu görüşmede de anlaştık. İkinci yarı gerçekten çok önemli karşılaşmalar oynayacağız. Bizim için hayat memat meselesi olan karşılaşmalar oynayacağız. Hasan'ın hemşerimiz olmasından, tecrübesinden ve enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Ondan dolayı Hasan'la sözleşme imzaladık. Ve uzun zamandır da santrafor arayışımız devam ediyordu, hocamızın raporu doğrultusunda David Texeira ile de anlaşma imzaladık. Etzaz Hussain de daha önceden kendisini takip ettiğimiz ve sürekli izlediğimiz bir oyuncuydu. Sözleşme imzaladık. Eksik antrenmanı vardı ve bu haftada antrenmanlara başladı ve geçen maçta da gayet güzel oynadı. Ben Hussain'in çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bir transfer daha yapmamız gerekiyordu. Bu yapacağımız transferinde yine hocamızın tavsiyesi ile Joan Oumari ile de sözleşme imzaladık. Burada tabii ki bir uyum süreci söz konusu var. Transferlerimizin takıma katkısı olacağından en ufak bir şüphemiz yok. İnşallah bu yeni transferlerimizin bahtları açık olur ve takımımıza gerekli katkıyı sunarlar."

'Özür diliyorlar ama aynı hatayı yapıyorlar'

Hakemlerden dolayı ligin ilk haftalarının sonlarına doğru canlarının yandığını vurgulayan Mecnun Otyakmaz şunları söyledi:

"Bu sene çok sıkıntılı bir süreç var. Artık bu yapılan hatalarda, sezon başında pek aleyhimize hata yapılmadı ama ilk yarının sonlarına doğru bizim artık tahammül sınırlarımızı aşacak hatalar yapılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de bu tür üst düzey hakemler hata yaptıklarında 'bize genç hakemler verin bunu sineye çekmek daha kolay oluyor' diyorduk ama bu sene maalesef hem Mete Kalkavan'dan, hem Alper Ulusoy'dan, hem Ali Palabıyık'tan, sonuca etki edecek hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldık. Tecrübeli hakemlerden de özellikle büyük maçlarda, özellikle deplasmanlarda inanılmaz derecede oyunun kaderine etki edecek hatalar söz konusu oluyor. Bu hatalar öyle hatalar oluyor ki insanın kalbine kurt düşüyor. İstanbul takımlarıyla oynayacağımız bütün karşılaşmalara öncede sıfır yazıyoruz. Puan almamız mümkün değil. Galatasaray karşılaşması da bizim sıfır yazdığımız maçlardan bir tanesi. Hakemlerin tribün etkilerine kanmamaları gerekiyor. Bunlar artık hata olmaktan uzak kasıta doğru gidiyor. Hakemlerle uçaklarda karşılaşıyoruz. Hepsi geliyorlar özür diliyorlar ama yine diğer maçta aynı hatalar yapılıyor."

Oğuzhan SARZEP/SİVAS,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ