MENÜ

Alper Ulusoy'dan rekor!

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçındaki yönetimi ve verdiği kararlar ile tepki çeken Alper Ulusoy, Süper Lig'de sezonun en düşük notunu alan hakem oldu.

Alper Ulusoy'dan rekor!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Eskişehirspor-Fenerbahçe maçındaki yönetimi ve verdiği kararlar ile tepki çeken Alper Ulusoy, Süper Lig’de sezonun en düşük notunu alan hakem oldu. Maçın gözlemcisi İbrahim Aksoy’un, 2016 yılında FIFA kokartını takan genç hakeme 7.2 verirken, iki kararını “siyah-beyaz” hataya soktuğu, 0.2 puanın ise otorite eksikliğine bağlandığı öğrenildi.

Ulusoy’un 28. dakikada Eskişehirspor kaptanı Sezgin’in ceza alanı içinde topu elle oynamasına devam kararı vermesini siyah-beyaz hataya sokmadı. Hakemin o anki görüş açısı bu kararda etkili oldu. Pozisyonda 5. ilave hakem Sarper Barış Saka ile yardımcı hakem Volkan Narinç’in gerekli uyarıyı yapmamaları nedeniyle, notları 0.5 puan indirimle 7.9’a düştü.

Genç hakemin ilk yarının son anlarında Nani’nin ceza alanı çizgisi üzerinde kendisini yere bırakmasına penaltı düdüğü çalması ilk bariz hatası idi. Ev sahibi takımdan Alpaslan ile Mehmet Topal’ın girdiği ikili mücadele çıkardığı kırmızı kart ise notunu düşüren diğer faktör olarak kayda geçti. Alper Ulusoy’un gözlemci notu ve MHK değerlendirmesine göre asgari 6 hafta dinlendirileceği bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ