MENÜ

Çaykur Rizespor 2-3 Gençlerbirliği

İbrahim Üzülmez ile yeni bir başlangıç yapan Gençlerbirliği, zorlu Rize deplasmanından 3 puanı kopardı. Süper Lig'de ilk maçına çıkan İbrahim Üzülmez, Başkent ekibinde galibiyetle başladı ve takımını üst sıralara taşıdı.

Çaykur Rizespor 2-3 Gençlerbirliği

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Çaykur Rizespor, evinde teknik direktörlüğe İbrahim Üzülmez'in geldiği Gençlerbirliği'ni konuk etti.

Haberin Devamı

Ligin teknik direktör konusunda flaş takımı Gençlerbirliği, Yılmaz Vural'la anlaşıp kısa bir süre sonra yollarını ayırmıştı. Ardından takım başına İbrahim Üzülmez'i getiren başkent ekibi, ligin ikinci yarısının ilk maçına çıktı.

AÇILIŞI EV SAHİBİ YAPTI


Mücadele ev sahibi ekip hızlı başladı. Dakikalar 10'u gösterdiğinde Kweuke'nin ara pasıyla ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Sercan Kaya, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

CEVAP GECİKMEDİ


20. dakikada, Gençlerbirliği atağında orta sahanın solundan Uğur Çiftçi savunma arkasına uzun pasını gönderdi. Ceza sahasına giren Stancu, kontrolünü yaptıktan sonra şutunu attı ve durumu 1-1'e getirdi.

ART ARDA GELEN GOLLER


Bu golden kısa bir süre sonra, dakika 24'ü gösterdiğinde, yine Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor'un kalesine geldi. Hleb, orta sahanın ilerisinden serbest vuruşu pas olarka kullandı. Topla birlikte çizgiye inen Mostapha El Kabir, yerden penaltı noktası üzerini pasını gönderdi. Orada bulunan Selçuk şutunu attı, savunmada yaşanan karambolde son dokunan Ahmet Çalık oldu ve takımını 2-1 üstünlüğe getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

RİZE PES ETMEDİ


Mücadelenin ikinci yarısında Çaykur Rizespor, eşitlik için rakip kaleye ataklarını gerçekleştirdi. Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Gençlerbirliği'nin golünü atan Ahmet Çalık, bu kez penaltıya sebebiyet verdi. Rizespor'da 65. dakikada Kweuke topun başına geldi. Şutunu attı ve yeniden eşitlik sağlandı: 2-2.

DJALMA HAYAT VERDİ


Mücadelenin son dakikalarına doğru, dakika 88'de savunma arkasına gönderilen ara pasıyla hareketlenen Djalma, topu önüne aldıktan sonra yerden bir vuruş çıkardı ve takımını 3-2'lik üstünlüğe taşıdı. 90+4'te Rizespor'un topu direkten döndü. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Gençlerbirliği ile ilk maçına çıkan İbrahim Üzülmez, zorlu Rize deplasmanında galip gelerek üst sıralara yükseldi.
YORUM YAZ