MENÜ

Kapattık beyler: Torku Konya Şekerspor resmen kapandı

Türkiye'nin tek profesyonel bisiklet takımıydı... Cumhurbaşkanlığı Turu'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etti ancak maddi imkansızlıklar onları da vurdu. Torku Konya Şekerspor artık yok. Kepengi indirme kararı alan Yeşil Siyahlılar'da pedal çeviren sporcular ise ortada kaldı. En kötüsü de; 2016 Rio Olimpiyat kotası alan milli bisikletçimiz Ahmet Örken'in bu isimler arasında yer almasıydı.

Kapattık beyler: Torku Konya Şekerspor resmen kapandı

Türkiye’de bisiklet sporu deyince akla ilk Torku Konya Şekerspor gelirdi. İkisi adeta birbiriyle bütünleşmişti. Özellikle de son 6 yılda değeri artırılan ve ülkeye büyük prestij sağlayan Cumhurbaşkanlığı Turu’yla birlikte, Torku Konya Şekerspor Kulübü de bisiklet sporuna desteğini artırmıştı. Konya’da kurulan ve Torku’nun sponsorluğunda 2008’de profesyonel takım olma yolunda çalışmalarına başlayan Torku Konya Şekerspor, 2011’de ise ülkemizin şimdiye kadarki tek profesyonel bisiklet yarış takımı olmuş, ‘UCI Continental’ statüsündeydi. Yani Ay-Yıldızlı formayı, uluslararası arena temsil eden tek takımdı. Cumhurbaşkanlığı Turu’nda da dev ekipler arasındaydı.

Devletten destek gelmedi

İşte o tek takım olma özelliğini taşıyan Torku Konya Şekerspor Bisiklet Takımı artık yok. Son zamanlarda maddi sıkıntılar yaşayan, hatta bu nedenden dolayı takımını uluslararası arenadaki yarışlara gönderemeyecek duruma gelen kulüp ‘Kapatıyoruz’ söylentilerine son noktayı koydu. Yönetim, bünyesinde barındırdığı sporcularına dün resmen kapılarına kilit vurduğunu açıkladı. 2020 Olimpiyat Oyunları’na aday olmuş Türkiye’de bisiklet sporuna destek veren hatta tek olan kulüp, devletten de beklenen destek gelmeyince kepengi indirdi.

Olimpiyata hazırlık mı!

En kötü senaryo ise kadrosunda yer alan 14’e yakın sporcunun ortada kalmasıydı. Transfer sezonunun bittiği ve bireysel olarak hiçbir takıma gidemeyecek olan sporcular kendi imkanlarıyla başbaşa bırakıldı. Sadece takım olarak mücadele etme hakları bulunan ekibin, bisiklet altyapısı olmamasına rağmen, kendilerine destek verebilecek ENKA’yla görüştükleri öğrenildi. Bir de, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na yakın bir zamanda patlak veren kapatma olayında; ortada kalan bir isim de olimpiyat sporcusuydu. Türkiye, Balkan ve Gençler Avrupa şampiyonluğunu kazanan dünya şampiyonasında 5, 2015 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da 6. olan 1993 doğumlu Ahmet Örken, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları gitme şansı yakalamıştı ve ülkemizi yol bisikletinde temsil edecekti. Ancak şu şartlar altında milli bisikletçinin nasıl hazırlık yapacağı da muallakta kaldı.

Ahmet Batuhan Özdemir

Haberin Devamı
YORUM YAZ