MENÜ

Sivasspor'a Uruguaylı golcü

Hussain, Tanase ve Hasan Kabze'yi renklerine bağlayan Yiğidolar bir bomba daha patlattı. Sivasspor forvet sorununu giderdi. Kırmızı-Beyazlılar, son olarak Dallas forması giyen 24 yaşındaki Uruguaylı yıldızın işini bitirdi.

Sivasspor'a Uruguaylı golcü

Süper Lig’in ilk yarısında istikrarsız bir performans ortaya koyan ve düşme potasının sadece 1 puan üstünde yer alan Sivasspor transferde coştu.

Etzaz Hussain, Cristian Tanase ve Hasan Kabze’yi resmen kadrosuna katan Yiğidolar, forvet hattına müthiş bir isim kazandırdı. Sivas, MLS’te Dallas formasını terleten ve oldukça başarılı bir sezonu geride bırakan David Texeira ile anlaştı. Bonservisini eline alan 24 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon 28 maçta oynadı. 9 kez ağları havalandırdı, 3 asist yaptı. Teknik direktör Okan Buruk’un Texeira’nın alınmasını özellikle istediği öğrenilirken, yönetim bu işi bitirdi. Esas bölgesi ileri uç olan Texeira, hücum hattının her iki kanadında da görev alıyor.

Hollanda’da oynadı

Uruguay’da Defensor Sporting kulübünde parlayan Texeira, 2011’de Hollanda’nın Groningen takımına transfer oldu. Oradan da Amerika’nın yolunu tuttu. 1.81 boyundaki yıldız forvet, kariyeri boyunca toplam 154 resmi maçta oynarken, 44 defa ağları havalandırmayı başardı.

Ömer Necati Albayrak

***

MİNİ YORUM [ALPEREN DELİBAŞ]

Fark yaratır!
Amerika Ligi haberlerini Twitter’dan takipçileriyle paylaşan MLS Türkiye, David Texeira’yı mercek altına aldı:

David Texeira, Amerika Ligi’nin (MLS) en değerli forvetlerinden bir tanesiydi. Takımı konferans finaline çıkarken kritik anlarda aldığı sorumlulukla, golcü olduğunu kanıtlamıştı. Tempolu bir oyun tercih eden ve ligin hızlı oynayan ekiplerinden biri olan Dallas’ın iki yıldız ismi Castillo ve Diaz’ın beslediği 24 yaşındaki oyuncu, başarılı tek vuruşlarıyla ve 1’e 1’deki yüksek yüzdesiyle tanınıyor. Yanlardan gelen ortalardaki bitirici vuruşlarıyla da fark yaratan Texeira, tek başına bir yıldız değil ancak lige ve özellikle Cicinho, Burhan Eşer gibi isimlere uyum sağlarsa ikinci devreye damgasını vuracaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ