MENÜ

Rio için tekvandonun tek şansı İstanbul

Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Eleme Turnuvası, 16-17 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Rio için tekvandonun tek şansı İstanbul

Avrupa Taekwondo Federasyonu (ETU) çatısı altında ve Türkiye Taekwondo Federasyonu ev sahipliğinde yapılacak turnuvada, Avrupa kıtasından olimpiyat için verilecek son kotalar dağıtılacak.

WOW Kongre Merkezi'nde organize edilecek turnuvada 40'a yakın ülkeden 150'yi aşkın sporcu, olimpiyat hayalini gerçekleştirmek için 8 sıklette mücadele edecek. Servet Tazegül ve Nur Tatar ile 2016 Rio için iki kota elde eden Türkiye, bu turnuvada +67 kiloda Nafia Kuş ve 80 kiloda Yunus Sarı ile maksimum katılım olan dört sporcuya ulaşmaya çalışacak.

İki gün sürecek turnuvanın sabah ve öğle seanslarında eleme, akşam seansında ise yarı final ve final müsabakaları yapılacak. Her sıklette 2, toplamda 8 sıkletten 16 sporcu 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanacak.

Avrupa Taekwondo Federasyonu (ETU) Başkanı Sakis Pragalos, Türkiye'nin dünya taekwondo ailesinin saygın bir üyesi olduğunu belirterek, bu turnuvanın İstanbul'da yapılmasının önemine vurgu yaptı. Pragalos turnuva öncesi şunları söyledi:

"Türkiye, 2000 yılından bu yana olimpiyat oyunlarında Avrupa'ya 6 madalya kazandırdı. 2012 Londra'da Servet Tazegül altın alırken, 2004 Atina'da Bahri Tanrıkulu, 2008 Pekin'de Azize Tanrukulu ve 2012 Londra'da Nur Tatar gümüş, 2008 Pekin'de Servet Tazegül ve 2000 Sindey'de Hamide Bıkçın Tosun bronz madalyanın sahibi oldular. Avrupa'da sadece Türkiye ve Fransa olimpiyat oyunlarında bu düzeyde bir madalya istatistiğine sahipler. Bu özellik de Türkiye'nin tarihteki en önemli olimpiyat eleme turnuvasına ev sahipliği talebini kabul etmemizdeki ana sebeplerinden birini oluşturuyor. İnanıyorum ki, gelecekte kutlayacak daha çok madalyalarınız olacak. Katılımcılara başarılar dilerken, Organizasyon Komitesi'nin sıcak ev sahipliği için teşekkürlerimi sunuyorum."

ŞAHİN: "HEDEFİMİZ 4 KOTA"

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin de hedefin hem başarılı bir organizasyon düzenlemek, hem de Türkiye'nin katılım sayısını artırmak olduğunu söyledi. Şahin, "Federasyon olarak çok önemli bir organizasyon düzenliyoruz. Kıtamızdan olimpiyat vizesi alacak son taekwondocular belirlenecek. Bu turnuvada Nafia Kuş ve Yunus Sarı tatamiye çıkacak. İkisi de son derece başarılı ve güvendiğimiz sporcular. Kalan 2 kota hakkımızı da alarak olimpiyat oyunlarında daha fazla sporcu ile temsil edileceğimize inanıyorum, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda hedefimiz, 2012 yılındaki başarımızı tekrarlamak. Londra Olimpiyat Oyunları'nda elde ettiğimiz 1 altın ve 1 gümüş madalyalık performansımızla ülkemizin yüzünü güldürmüştük. Yeniden Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmayı amaçlıyoruz. 'Birlikten güç doğar' sözünden hareketle tüm sporseverleri destek için turnuvayı izlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI 14 OCAK'TA

Turnuvanın resmi basın toplantısı, 14 Ocak Perşembe günü saat 12:00'de WOW Airport Hotel'de gerçekleşecek. Basın toplantısına Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) Başkanı Dr.Chung-WonChoue, Avrupa Taekwondo Federasyonu (ETU) Başkanı SakisPragalos, Türkiye Taekwondo Federasyonu (TTF) Başkanı Metin Şahin, ETU Genel Sekreteri Michael Fyzentzidis ile sporcular katılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ