MENÜ

Galatasaray 3-2 Akhisar Belediyespor

Galatasaray, sahasında Akhisar Belediyespor'u gol düellosu şeklinde geçen maç sonrasında 3-2 yenerek altın değerinde bir 3 puan kazandı.

Galatasaray 3-2 Akhisar Belediyespor

90+Tolga Kaplan / Fanatik.com.tr

Aslan zor da olsa bu kez tuttu!

Spor Toto Süper Lig'de derbide aldığı yenilgi sonrası zirve yarışından uzak kalan Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u son dakikalarında sıkıntı yaşadığı mücadelenin ardından 3-2 yenerek kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçta iki kez 2 farkı öne geçmesine karşın bu avanrajı koruyamayan ve maç sonunda işin savunma yönünde sıkıntılı anlar yaşayan Sarı-Kırmızılıların, şampiyonluk yarışında 'bende varım' diyebilmesi için transfere ne kadar ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıktı...



Denizli'nin Tarık tercihi!

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin sürpriz Tarık Çamdal tercihi ve Sarı-Kırmızılı taraftarların ilgi göstermeyip büyük boşlukların oluştuğu tribünler oynanan karşılaşma, genç hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğü ile başladı.

İlk 5 dakikaya iki takımda kontrollü başladı. Konuk ekip Akhisar Belediyespor topa sahip olmaya çalışırken, Galatasaray Sneijder'in araya attığı toplarla tehlike yaratmaya çalıştı.

İlk tehlike Akhisar'dan


21. dakikada maçın belki de ilk tehlikesi yaşandı. Konuk ekip Akhisar Belediyespor kazandığı serbest vuruşta topun başına Güray geçti. Galatasaray'ın sol bölgesine yaptığı ortada topla buluşan Rodallega, herhangi bir markajda olmamasına karşın düzgün bir vuruş yapamadı ve top Muslera'nın kucağına gitti.



Umut Bulut Akhisar'ı yine boş geçmedi!

Galatasaray, ilk 25 dakika şut dahi atamadığı maçta ilk tehlikesinde golü buldu. Chedjou'nun pasında topla buluşan Podolski kaleye şut atmak istedi ancak top Alman yıldızın önünden sekti. Pozisyonu takip eden Umut Bulut tek dokunuşla fileleri buldu ve Galatasaray 1-0 öne geçti. Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar'a bir gol kayeden Umut Bulut, bu maçı da boş geçmedi.

Rodallega fırsatı kaçırdı

Golün şokunu üzerinden atlatan Akhisar Belediyespor, 33. dakikada golcüsü Rodallega ile bir fırsat yakaladı. Topla birlikte iyi çıkan konuk ekipte Kolombiyalı golcü sol çarprazdan kaleyi yokladı ancak top az farkla auta gitti.



Podolski gollere devam ediyor!

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Aslan'ın Alman yıldızı Lukas Podolski sahneye çıktı. Sol kanattan bindiren Olcan Adın'ın ortasında Umut Bulut ön direğe hareketlendi. Kaleci Lukac'tan seken topu sert bir şutla filelere gönderen Podolski farkı 2'ye çıkardı.

Galatasaray daha diri gözüktü

Mücadelenin ilk yarısı 2-0 sona ererken, Galatasaray ilk 45 dakikada diğer maçlara göre daha diri göründü. Akhisar gibi dirençli bir takım karşısında yalnızca rakibine 1 pozisyon verirken, takımın rakibe önde basma isteği taraftarı da memnun etti.



Akhisar golle başladı


İkinci yarı Galatasaray'ın vuruşuyla başladı. Akhisar Belediyespor'da Bruno Mazenga, ilk yarının etkisiz isimlerinden Onur Ayık'ın yerine oyuna girdi. Devre başladıktan 2 dakika sonra Akhisar Belediyespor farkı 1'e indirdi. Konuk ekipte N'Guemo buluştuğu topla kaleyi yokladı. Top Muslera'dan sekip direğe çarptı. Semih Kaya ağırdan davranıp topu uzaklaştıramadan N'Guemo topu kaptı. Vurduğu şut bu kez gol oldu.



Yasin bu kez bitirdi!

Golden sonra topun kontrolünü bir kez daha eline alan Galatasaray 56. dakikada Yasin Öztekin'in golüyle bir kez daha farkı 2'ye çıkardı. Soldan Olcan Adın Sneijder'i gördü. Hollandalı tek topla Yasin'i gördü. Yasin kaleci Lukac'ın kapattığı köşeye şutu çekti ve top 3. kez Akhisar filelerine gitti.

61. dakikada Akhisar Belediyespor, oyuna sonradan dahil olan Bruno Mazenga'nın şutuyla etkili oldu. Ama Muslera topu kornere çeldi.



Tarık'a ıslık ve alkış!


65. dakikada Tarık Çamdal, yerini Jose Rodriguez'e bıraktı. Genç oyuncu oyundan çıkarken bir kesim taraftar Tarık'ı ıslıklarken, bir kısım taraftar oyuncuya moral alkışı verdi.

66'da Akhisar Belediyespor gole çok yaklaştı. Bruno Mazenga 5 dakika önce çektiği şutun ardından bu kez kafayla tehlike yarattı. Top az farkla auta gitti.



Rodallega bomboş kaldı ve affetmedi!

74. dakikada korner kullanan Galatasaray dönen topta geriye dönemedi. Kontraya çıkan Akhisar Belediyespor'da Güray Vural klas bir orta yaptı. Akigoların golcüsü Rodallega, ceza sahasında bomboş bir kafa vurarak farkı yeniden 1'e indirdi.

83'te Galatasaray 4. gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Sneijder, plase bir vuruşla kaleyi yokladı. Lukas topu son anda çelmeyi başardı.

Mücadelenin son dakikalarında iyiyce geriye çekilen Galatasaray'a karşı Akhisar Belediyespor tehlike yaratmak için fırsat kollasa da, istediği pozisyonları pek bulamadı.

Maç içerisinde yalnızca iki oyuncu değiştiren Sarı-Kırmızılılar, skoru koruyamama fobisini bu kez yendi ve 3-2'lik skorla haftayı kapadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ