MENÜ

Galatasaray'ın 75 milyon TL'lik macerası

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki serüveni 6 maçın ardından sona eren Galatasaray, değişen yayın geliri sistemiyle birlikte UEFA'dan 25 milyon Euro civarında para almayı bekliyor.

Galatasaray'ın 75 milyon TL'lik macerası

Galatasaray’ın bu sezonki Şampiyonlar Ligi macerası yine grup aşamasında sona erdi. Atletico Madrid, Benfica ve Astana ile aynı grupta yer alan Sarı-Kırmızılı ekip, elde ettiği 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 5 puan topladı ve 3. sırada yer alarak Avrupa Ligi’ne kaldı. Galatasaray’ın bu yarım sezonluk macerasından elde edeceği gelir ise 25 milyon Euro, yani yaklaşık 75 milyon Lira civarında. Bu sezon değişen yayın geliri sistemiyle birlikte kazanacağı ödülü önemli ölçüde artıran Galatasaray, ayak bastı parası olarak 12 milyon Euro (36 milyon TL) aldı. Ayrıca gruptaki 1 galibiyet 2 beraberliğe de 2.5 milyon Euro (7.5 milyon TL) verilecek.

Tek başına katılınca...

Bunun yanı sıra Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’ne katılan tek takım olduğu için, ikinci takımın hak ettiği kontenjandan gelecek parayı da kasasına koyması beklenen Sarı-Kırmızılılar’a, en az 10 milyon Euro da bu yayın gelirinden pay düşecek. Bu da, Finansal Fair Play kriterleriyle boğuşan ve UEFA’ya rapor üstüne rapor sunan Galatasaray Yönetimi’ni bir hayli rahatlatacak.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ