MENÜ

Hasan Şaş: Hayal kırıklığı yaşadım

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın kendi sahasında Astana'yı ağırladığı karşılaşmayı değerlendiren Hasan Şaş çarpıcı yorumlarda bulundu.

Hasan Şaş: Hayal kırıklığı yaşadım

NTVSpor'da Galatasaray-Astana Şampiyonlar Ligi maçını değerlendiren yorumcu Hasan Şaş, Sarı Kırmızılılar'ın oynadığı futbolun Devler Ligi için yeterli olmadığını savundu.

Oynanan futbolun kendisine hayal kırıklığı yarattığını belirten tecrübeli spor adamı, uzun süredir Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamadığını vurguladı.

İşte Hasan Şaş'ın açıklamaları;


"Astana hiç olmadığı kadar sahip oldu topa. Ben bu kadar beklentimin altında bir maç beklemiyordum. Benim beklediğim Galatasaray olmadı. Galatasaray yakalandığı zaman eksik yakalanıyor. Geri geldiği zaman top rakipte kalıyor pas yaptırıyor. İleride basarken de topu kazanamıyor. Bu maçı bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi görmedim. Sanki ligdeli bir Kasımpaşa veya Bursaspor maçı gibi gördüm."

'Hayal kırıklığı yaşadım'

"Ama Astana bir yere kadar bir takım. İkinci yarıda bu durum değişebilir. Yetenekli oyuncularının skoru değiştirebilir. Bursaspor maçında da böyle oldu. İlk yarı Bursa daha etkin gözüküyordu ama ikinci yarı büyük oyuncularınız çıkar skor yapar. Benim hayal kırıklığım Şampiyonlar Ligi'nin çok altında bir Galatasaray izledim."

'Alan savunması yapamıyor'

"İleride baskı ilerideki oyuncuları teker teker baskısıyla olmaz. İlerideki oyuncuların alanı daraltması lazım. Pozisyon aldığınız zaman arkadaki oyunculara da zaman kazandırıyorsunuz. Bunlar çalışılması gereken şeyler. 3-4 metrelik fedakarlıklar, topa reaksiyon vermeler... "

"Beşiktaş bunu çok iyi yapıyor bu sene. Böyle olursa rakip üzerinize gelecek zaman bulamaz. Bunun sonucunda topu kaptığınız zaman moralli olarak hücuma da çıkarsınız ama Galatasaray bunu 1,5 senedir yapamıyor."

Haberin Devamı
YORUM YAZ