MENÜ

Necati Bilgiç vefat etti

Gazetemiz eski yazarlarından, usta gazeteci Necati Bilgiç tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Necati Bilgiç vefat etti

Gazetemiz eski yazarlarından, usta gazeteci Necati Bilgiç tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Bir süredir tedavi gören Bilgiç, 87 yaşında hayata veda etti. 60 yılı aşkın bir süre gazetecilik yapan Bilgiç, Fanatik gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştı.

Bilgiç aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesiydi. Bilgiç aynı zamanda usta gazeteci Gürcan Bilgiç'in de babasıydı. Bilgiç'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, Fenerbahçe camiası ve spor basını ailesine başsağlığı dileriz.

Cenaze ile ilgili detaylar daha sonra belli olacak.

Necati Bilgiç kimdir?

Necati Bilgiç, 1951 yılında Özfenerbahçe Dergisi’nde spor yazarlığına başladı.

Türkiyespor, Tercüman, Havadis, Yenisabah, Güneş, Posta, Fanatik ve Fotomaç Gazeteleri’nde sırasıyla muhabir, sayfa sekreteri, istihbarat şefi, müdür yardımcılığı ve en son köşe yazarı olarak görev yapan, her branşta birçok ödül kazanan, basın şeref kartı sahibi Necati Bilgiç, aynı zamanda Burhan Felek Ödülü’nün de sahibi olmuştu.

Kilis’te altı yaşında futbola başlayan Bilgiç, Gençlik ve Karataş Kulüpleri’nde 15 sene futbol oynadıktan sonra üniversite yıllarında İstanbul’a yerleşti. Spor yazarlığı sırasında futbol hakemi olarak milli kokartla 15 sene başarı ile maçlar yönetti. Hakemlik sonrasında da 15 yıl gözlemci olarak görev yaptı.

Necati Bilgiç 1962 yılında kurulan TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) kurucularından birisi olarak da Türk Sporu’na genç yazarların yetişmesinde öncülük etti. Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesi olan Necati Bilgiç, Can, Canan ve spor yazarı olan Gürcan Bilgiç’in babası, Deniz, Serkan, Yasemin, Sarp ve Alp’in de dedeleri, Perihan Bilgiç'in de 57 yıllık eşiydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ