MENÜ

Vitor Pereira gidiyor ama...

Çok değil, daha birkaç hafta öncesine kadar Fenerbahçe'de Pereira istenmeyen adamdı, çoğu taraftar onun için, 'Gitsin' diyordu. Ancak o rotayı ülkesine değil, Süper Lig'in zirvesine kırdı. Mersin, Molde ve Trabzonspor maçları hem iyi futbol hem de rahat skorlarla kazanılıp liderlik de gelince tek bir şikayet bıçak gibi kesildi.

Vitor Pereira gidiyor ama...

Fenerbahçe’de tablo da, ruh hali de tamamen değişti. Takım maç kazanırken bile istenmeyen adam olan, taraftarların gözünde kredisini çok çabuk tüketip, adına ne zaman gönderileceğine dair fallar açılan teknik direktör Pereira, artık baştacı. Göreve geldiği ilk dönemde 2 yıllık bir proje için Fenerbahçe’ye ‘evet’ dediğini belirtip zaman isteyen ve “Sistemlerim hep kupalar kazandırdı” diyen genç hoca, en azından 13. hafta itibariyle sözünü tuttu.

Zaman zaman takımın bile önüne geçen yıldızlarıyla problemlerini ortadan kaldıran, Avrupa-Türkiye rotasyonundan istediği sonuçları almayı başaran Pereira, Trabzon maçından sonra ise Kadıköy’de mutluluğun doruklarına çıktı. Hem skorları hem de futbolu gelişen Fenerbahçe’nin puan farkıyla 7 haftalık aranın ardından zirveye kurulması, Sarı-Lacivertliler’i mest etti.

‘Gider’ gözüyle bakılan Portekizli, artık emin adımlarla her 2 kulvarda da yoluna devam eden bir takımın patronu konumunda.

‘Alkışlanmak daha güzel’

47 yaşındaki teknik adam ise, zirvede olmak kadar taraftarın kendisine gösterdiği ilgiden de çok mutlu. “Lider olmak elbette güzel ama alkışlanmak çok daha güzel” diyen Pereira, “Artık hep beraber sevineceğiz, beraber yürüyeceğiz. Ancak abartmamak lazım. Çünkü önümüzde hâlâ uzun bir yol ve aşılması gereken engeller var” sözleriyle de desteğin artarak sürmesi gerektiği mesajını yineledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ