MENÜ

Pereira'nın matematiği tuttu

Ligde liderliği alan, Avrupa Ligi'nde son 32 biletine yaklaşan Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın titiz çalışmaları meyvelerini verdi. Portekizli çalıştırıcının sistemi, başarı olarak geri geldi.

Pereira'nın matematiği tuttu

Göreve geldiği günden bu yana Fenerbahçe’ye yeni bir oyun anlayışı kazandırmak isteyen Vitor Pereira, çalışmalarının karşılığını almaya başladı.

Spor Toto Süper Lig’de adım adım ilerleyerek liderliği ele geçiren sarı­lacivertliler, Avrupa Ligi’nde de tur vizesine çok yaklaştı. Ortaya çıkan başarılı tabloda teknik direktör Pereira’nın sistemi de meyvelerini vermeye başladı. Taktiksel konulara özel olarak eğilen Portekizli antrenör, Porto’da hem Villas­Boas’ın yardımcısıyken hem de kendi dönemindeki anlayışa yakın bir düzen kurmaya çalışıyor.

4­3­3­ ile 4­1­4­1 arası bir sistem kuran 47 yaşındaki çalıştırıcı, göreve geldiği ilk günden bu yana adeta mimarlık örneği verdi. Sıfırdan bir anlayış ve sistem kuran Pereira, aldığı yoğun eleştirilere rağmen vazgeçmedi.

Kalecilerin bile uzun top yerine kısa paslarla oyuna dahil olmasını isteyen tecrübeli teknik adam, Molde ve Trabzonspor maçlarında ideal seviyeyi yakaladı.

Tek toplarla oyun kuran Fenerbahçe, Molde deplasmanında kaydettiği 2 gol öncesinde de 5 pas yaptı. Trabzonspor’a karşı özellikle atılan ilk golde 4 pas çok hızlı geldi ve Nani sahneye çıktı. 2. golde de hızlı ve tek oyunla Fernandao galibiyeti getirdi.

Hesabı tutuyor!

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın ilk yarıyla ilgili hesabı tutacak gibi görünüyor. Uzun süredir liderlik planları yapan Portekizli hoca için işler tam da istediği gibi gidiyor. Pereira yönetimle yaptığı görüşmelerde lig için öngörülerini her fırsatta dile getirmiş, devre sonuna doğru koltuğu geri alacaklarını belirtmişti. Portekizli hocanın kalan dört haftadaki hedefinin ise puan farkını biraz daha açmak olduğu öğrenildi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ