MENÜ

İstikrarla zirveye

Akhisar'ın başında tarih yazan Cihat Arslan, başarı öyküsünü anlattı, Tunç Kayacı yazdı: “Futbolun ne denli acımasız olduğunu bilirim, kötü gidişte performansımızın nasıl yorumlanacağını da! O yüzden temkinliyiz. İstikrarla eşik atlayıp, neden bir Bursaspor olmayalım! Haddimizi biliyoruz, bu başarı takımın ve kulübündür.”

İstikrarla zirveye

Türkiye’de başarı oldu mu kulübündür, başarısızıkta teknik direktörün ipi çekilir. Ancak bu söylem Akhisar için geçerli değil..

Başkan Hüseyin Eryüksel’in ismini kaç kişi bilir bilinmez ama yıllardır bu başarı öyküsünün mimarı. Hamza Hamzaoğlu’nu Türk futboluna armağan eden, Roberto Carlos, Mustafa Akçay gibi hocaların tecrübe kazandığı Ege ekibi şimdi de yeni bir ismi futbolumuza lanse etti: Cihat Arslan... Efendi kişiliğiyle öne çıkan bir teknik direktör. Alt liglerde başarılı işler yaptı, Başakşehir’i Süper Lig’e taşıdı ve şimdi futbola başladığı, formasını giydiği Akhisar’da teknik patron olarak harikalar yaratıyor. 25 puan topladılar ve görüşüm; gelecek sezonda da Süper Lig’de oynamayı garantilediler.

‘Yüksek pas trafiği’

Cihat Arslan’a Beşiktaş galibiyetini ve şimdiye kadar gelen istikrarı sorduk, bakın neler söyledi: “Her maç öncesi, rakip kim olursa olsun, sahaya istediklerimizi yansıtırsak iyi sonuçlar alacağımızı futbolcularımızla konuşuruz. Moda deyimle kompakt bir takım değiliz ama olma yolundayız. Beşiktaş maçına çıkarken de bu duygular hakimdi ve rakibin yorgun olduğunu düşünüyorduk. Ancak maçın başladığımız gibi bitmeyeceğini de biliyorduk. Nitekim öne geçip, 2-0’ı yakaladıktan sonra baskı yedik. Oyunun son bölümünde pas trafiğini yüksek düzeye taşıyarak haklı galibiyet aldık.”

‘Atibalarımız var’

“Şunu biliyorduk ki Atiba gibi üst düzeyde bir orta alan oyuncusunun da bir kapasitesi var. Bu ağır yükü çeken, Kanada’ya gidip gelen Atiba’yı etkisiz hale getirirken bizim de takımımzda Atibalarımız’ın olduğunu unutmayalım. Sadece atan ile tutanı iyi olan bir takım değiliz. Haddimizi biliyoruz. Bu başarı tüm takımın ve kulübündür.”

‘Bursaspor gibi’

“Futbolun ne denli acımasız olduğunu bilenlerdenim, kötü gidişte şimdiye kadarki performansımızın nasıl yorumlanacağını da! O yüzden temkinliyiz ve daha kontrolü davranmak zorundayız. Bu tür ekipler istikrarla eşik atlar. Neden bir Bursaspor olmayalım! Bunu başarabilmek için sabır ve zaman lazım. İki nokta transferle bu takıma eşik atlatabiliriz. Doğru ihtiyaca göre transfer yapmak lazım. Akhisar’da sistem böyle işliyor inşallah böyle de devam edecek.”

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ