MENÜ

Türkiye yeniden Dünya Boks Serisi'nde

Avrupa Boks Konfederasyonu Başkanı Falcinelli: "Türkiye'nin yeniden boksun elitler liginde yer almasından dolayı son derece mutluyum. Bunun yeni nesil Türk boksörleri üzerinde çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum"

Türkiye yeniden Dünya Boks Serisi'nde

Türkiye, 3 yıl aradan sonra Uluslararası Amatör Boks Birliği’nin (AIBA) önemli organizasyonlarından Dünya Boks Serisi’nde (WSB) mücadele edecek. İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleşen WSB kura çekiminde Türkiye, Küba, Ukrayna ve Çin ile A Grubu’nda yer aldı.

Kura çekimini değerlendiren Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) Başkanı Franco Falcinelli, Türkiye’nin WSB’ye tekrar katılmasının, Türk boksuna büyük bir ivme kazandıracağını söyledi. AIBA Asbaşkanı ve WSB Komisyonu Başkanlıkları görevlerini de yürüten Falcinelli, WSB’de dünya boksunun en önemli ülkelerinin mücadele ettiğini belirterek, "Türkiye’nin yeniden boksun elitler liginde yer almasından dolayı son derece mutluyum. Bunun yeni nesil Türk boksörleri üzerinde çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum" dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise 3 yıl aradan sonra tekrar WSB’ye katılmalarının ülke tanıtımı ve boks milli takımı için önemli getirileri olacağını vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’ne, WSB’ye katılımlarındaki destek için teşekkür eden Gözgeç, "En büyük hedefimiz önümüzdeki yıl Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olimpiyatlarda madalya almak. WSB’de yer almak, daha fazla olimpiyat vizesi almak için yeni bir fırsat" ifadelerini kullandı.

AIBA İcra Kurulu üyeliği görevini de sürdüren Gözgeç, WSB’de mücadele edecek sporcuların, gelecek yıl mayısta Bulgaristan’da yapılacak AIBA Profesyonel Boks/Dünya Boks Serisi (APB/WSB) olimpiyat kota müsabakalarına katılmaya da hak kazanacağını belirterek, daha önceki sezonların aksine bu sezon WSB Türkiye takımında, sadece Türk sporcuların mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.

WSB’de sezon ocakta başlayacak

Deplasmanlı lig usulüne göre düzenlenen WSB’de, sezon maçları 15 Ocak-2 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. 16 ülkenin katılacağı Dünya Boks Serisi’nde play-off maçları 2-7 Mayıs, final müsabakası ise 20-21 Mayıs’ta oynanacak.

Sırasıyla 15-16 Ocak 2016’da Çin’i, 29-30 Ocak’ta da Küba’yı ağırlayacak Türkiye, 12-13 Şubat’ta Ukrayna, 26-27 Şubat’ta da Çin deplasmanına gidecek. Türkiye, grubundaki son maçında 1-2 Nisan 2016’da sahasında Ukrayna ile karşılaşacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ