MENÜ

Ozan Tufan: Çalışmalarımın karşılığını alıyorum

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, çalışmalarının karşılığını sarı-lacivertli takıma transfer olarak ve A Milli Futbol Takımı'nın formasını giyerek aldığını söyledi.

Ozan Tufan: Çalışmalarımın karşılığını alıyorum

Sarı-lacivertlilerin 20 yaşındaki futbolcusu, Fenerbahçe Dergisi’ne yaptığı açıklamada genç yaşta yakaladığı başarıları anlattı.

Ozan, Bursaspor’da oynarken hayallerinin peşine gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Zaman zaman kadro dışı ya da yedek kaldığım anlar da oldu ama yılmadan çalıştım, çünkü iyi ve başarılı olmak zorundaydım. Nitekim bu çalışmalarımın karşılığını A Milli Takım’da ve Fenerbahçe’de forma giyerek alıyorum. Genç yaşta bu denli önemli başarılara imza atan bir futbolcu hakkında kuşkusuz en çok yorum yapılan konu da, bulunduğu noktanın beni şımartmasıdır. Ben o evreleri geçtim. Benim tek amacım var, o da kalıcı olmak."

Kendi bölgesinde forma giyen yıldız oyuncular Paul Pogba, Toni Kroos ve Xabi Alonso’yu beğendiğini dile getiren Ozan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın kendisinden istediklerini şöyle kaydetti:

"Pereira, benden top kazanmamı ve hücuma destek vermemi istiyor. Rakip takım hücumdayken de defans yapmamı istiyor. Fatih Terim de, arka bölgeye yapacağım koşularla tehlikeli olabileceğimi dile getiriyor. Antrenmanlardan sonra izlediğimiz analizlerde bu özelliğimi ben de fark ettim."

Antrenmanlarda çok fazla şut atarak gol atma yeteneğini geliştirmeye çalıştığını aktaran Ozan, "İdmanlarda farklı bir şut tekniği deniyorum. Bunu da maçlarda hayata geçirmeye çalışıyorum. Maçlarda gol olması için çok fazla sayıda kaleye şut çekiyorum. Aceleci davranmadan, panik olmadan şutlarımı devam ettireceğim" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ