MENÜ

Nuno: Sosyal nedenlerden dolayı ayrıldım

Teknik direktör Nuno, Valencia'dan ayrılışının sebeplerini anlattı.

Nuno: Sosyal nedenlerden dolayı ayrıldım

İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) 13. haftasında Sevilla’ya 1-0 yenilmeleri sonrası Valencia’daki görevini bırakan Portekizli teknik direktör Nuno Espirito Santo, ayrılış kararının arkasında sportif değil sosyal nedenler olduğunu söyledi.

Nuno, düzenlediği basın toplantısında, Valencia’dan ayrılışının sebeplerini açıkladı. "Sportif değil sosyal nedenlerden dolayı gitmeyi uygun gördüm" diyen 41 yaşındaki teknik adam, "Bana karşı bir kampanya olup olmadığını bilmiyorum ama Mestalla Stadı’ndaki tanıtım sırasında ıslıklanmam benim için sürpriz olmuştu. Eğer geriye bakarsam, teknik direktör olarak burada devam etmemem doğal bir karar olurdu. Fakat karakterim gereği devam ettim" diye konuştu.

Valencia taraftarlarının kendisini ıslıklamasının arkasındaki nedenleri bilmediğini ifade eden Nuno, "3-0 kazandığında bile tribünlerde senin adın duyulursa burada başka bir şeyler var demektir. Mestalla’da teknik direktör ile taraftar arasında bir sürtüşme olmadan her maçın bir bayram havasında olması lazım" değerlendirmesinde bulundu. Portekizli çalıştırıcı, geçen sezon yakaladıkları yükselişi sürdüremediklerini kabul ederek, "Hiçbir zaman bir futbolcuyla sorun yaşamadım. Buradan futbolcuların dostu olarak ayrılıyorum. Bu takımdan çok yakında dünyanın en iyilerinin çıkacağına eminim. Yaklaşık 500 gün bu takımı yönetme imkanı tanındığı için Peter Lim’e (kulübün en büyük hissedarı) de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Nuno, en kısa zamanda başka bir takımda teknik direktörlük yapmayı umut ettiğini de kaydetti. Öte yandan Valencia Kulübü’nün kadın başkanı Lay Hoon da takımı, karşılıklı anlaşmaya varılarak sözleşmesi feshedilen Nuno’nun yerine, geçici olarak Salvador Gonzaez Boro’nun çalıştıracağını söyledi.

La Liga’da topladığı 19 puanla 9. sırada bulunan Valencia, 14. haftada lider Barcelona’yı konuk edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ