MENÜ

Nani şov!

Muhteşem oynayan Portekizli yıldız, 11'de şahane bir gole imzasını; ardından o meşhur taklasını attı. O kadar etkiliydi ki, kendisini durdurmakta zorlanan Alper, yaptığı iki faul sonrası 42'de oyundan atıldı. 88'de Fernandao'ya 'al da at' diyen Nani, geceyi ışıl ışıl aydınlattı.

Nani şov!

Fenerbahçe’nin, Trabzonspor ile oynadığı liderlik açısından önem taşıyan mücadelesini izlemeyen gelen 40 bine yakın taraftar ile televizyonları başındaki milyonlar, ‘Nani Şov’la adeta kendilerinden geçti. Karşılaşmaya müthiş istekli ve hırslı başlayan Portekizli yıldızı durdurmakta zorlanan Bordo- Mavililer, çareyi faul yapmakta buldu. Ancak bu, süperstarın iştahında en küçük bir kapanmaya yol açmadı.

Topu ağlarda gördüler

Dakikalar 11’i gösterirken Alper Potuk, soldan geriye doğru kesti, Nani sol ayağıyla top yere değdiği anda öyle bir şut çıkardı ki, kaleci Onur dahil herkes topu ancak filelerde gördü. Bu, onun 21. resmi maçtaki 6. golüydü. O da bu muhteşem golü, o bilinen taklasıyla kutlarken, takım arkadaşları kendisine sarılıp, sevinç yumağı oluşturdu. Bu golle iyice morallenen Portekizli yıldız, ayağına topu her aldığında teklike yaratmaya başlayınca, rakip oyuncular çareyi ona faul yapmakta buldu. Trabzonspor’un solbeki Alper Uludağ, önce onun ayağına basıp, çok kısa bir süre sonra arkadan tekme atınca 42’de çift sarı karttan oyun dışı kaldı.

21 maç; 6 gol, 5 asist

İkinci yarıda biraz durgun gibi görünen Nani, durdu durdu 88’de maça bir kez daha damgasını vurdu. Gökhan’dan aldığı topu, ‘al da at’ dercesine Fernandao’ya gönderen Nani’nin ikramını geri çevirmeyen Sambaca, kafayla ağları havalandırırken, kendisine ‘gol’ Portekizli’ye de ‘asist’ yazdırdı. Bu, Nani’nin 21 resmi maçtaki 5. asistiydi. Tribünden kopan alkışlar, asisti yapan Nani ve golü atan Fernandao’yaydı. Bu arada Avrupa’da kart cezalısı olan Nani, ligde de sınıra geldi.

Gol yemeyi unuttular

Sezonun ilk haftalarında yediği gollerin fazlalığı nedeniyle eleştiri alan Fenerbahçe’de ibre tersine döndü. Sarı-Lacivertliler, son 9 resmi maçta kalelerinde sadece 2 gol gördü. Bu maçların 7’sinde kalesini rakip forvetlere kapatan Kanarya, sadece Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında birer golü kalesinde gördü.

Yatıştırıcı Mehmet Topal

Molde maçı öncesi rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı için formasını Ozan Tufan’a kaptıran Mehmet Topal, Trabzonspor mücadelesiyle birlikte geri döndü. Formundan hiçbir şey kaybetmeyen ve savunmanın sigortası olan tecrübeli oyuncu, maçın elektriklendiği anlarda, ıslık çalarak kendisine döndürdüğü Gökhan’ı ve diğer arkadaşlarını sakinleştirdi.

Markoviç 1 ay sonra

29 Ekim’deki Osmanlıspor maçında sakatlanan Markoviç, hızlı bir iyileşmenin ardından 1 ay sonra sahalara dönüş yaptı. 81’de Diego’nun yerine oyuna giren Sırp oyuncu, bir dakika sonra Salih Dursun ile atışıp sarı kart gördü. Bu gerginlik daha sonra da sürerken, hiç tepki vermeyen Markoviç, neler olduğunu anlamaya çalışıyor gibiydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ