MENÜ

Keşaplı'ya Ferrajoli Sarayı'nda plaket

İtalya ve Azerbaycan arasında kültür ve spor başta olmak üzere pek çok alanda işbirliğini arttırmayı hedefleyen dostluk derneği İtalya'da tanıtımını yaptı.

Keşaplı'ya Ferrajoli Sarayı'nda plaket

Başkent Roma’da başbakanlık sarayının karşısındaki tarihi Ferrajoli Sarayı’nda yapılan tanıtım geçesi iş, sanat, siyaset, yargı, diplomasi çevresinden pek çok kişiyi bir araya getirdi. Tanıtım gecesinde sunuculuğu üstlenen çeşitli haberler vesilesiyle daha önce Bakü’de de bulunan ve Azerbaycan’ı iyi tanıyan deneyimli gazeteci İtalyan Gianni Perrelli, Azerbaycan’ın adeta köprü gibi olduğunu belirterek, coğrafi olarak Asya’da olmasına rağmen pek çok farklı özellikleriyle hem Avrupa Konseyi’nde yer aldığını hem de spor ve kültürel faaliyetler bakımından Avrupa’da temsil edildiğine dikkati çekti.

Gecede bir konuşma yapan derneğin kurucu başkanı ve aynı zamanda uzun yıllardır İtalya’da çeşitli medya kuruluşların temsilciliğini yapan Türk gazeteci Dündar Keşaplı, 30 yıla yakın süredir yaşadığı İtalya’da edindiği tecrübelerle Türkiye’nin dostu ve kardeşi olan Azerbaycan’ı bir araya getirmek amacıyla Azeri dostları ve İtalyan arkadaşlarıyla böyle bir derneği hayata geçirdiklerini belirtti. Gecede derneğin İtalya’da faaliyete geçmesine katkıda bulunan isimlere de üzerinde derneğin amblemi olan tabak hediye edilirken, Azerbaycan’ın tarihi, kültürel ve sportif özelliklerini tanıtan videolar gösterildi.
Tanıtım gecesinde konuklara İtalyan, Azeri ve Türk mutfağından öne çıkan lezzetler ikram edildi.

Tanıtımda konuşan derneğin kurucu başkanı gazeteci Dündar Keşaplı, İtalya ile Azerbaycan ilişkileri için önemli bir gece geçirdiklerini belirterek, derneklerinin spor, kültür, sanat ve turizm gibi sektörlerde iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağına inandığını söyledi. İtalya’daki tecrübelerini, Türkiye’nin yakın dostu Azerbaycan halkıyla paylaşmak istediğini anlatan Keşaplı, “Tecrübelerimi özellikle genç sporcu, gazeteci, teknik adamlara aktararak, bir şekilde onları, İtalyan sporuyla, sanatıyla, kültürüyle buluşturarak, ilişkileri daha da güçlü hale getirmenin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Keşaplı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasiler kendi üzerlerine düşen yapıyor ama toplumlar arasındaki bütünleşmeyi sağlayan bir organizasyon genelde yok. Siyasiler, hep üst düzey hareket ettiği için böyle bir girişimin de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu akşamki etkinlikte de bunu görmüş olduk.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ