MENÜ

Evdeki yabancı Pedro Franco

Ersan Gülüm sakat, Dusko Tosic formsuz, Milosevic yetersiz. Ancak Siyah-Beyazlı formayla 56 maça çıkan, Slaven Bilic'in vazgeçilmezi olan, Kolombiya Milli Takımı'nda yer alan Franco, sezon başından bu yana 1 dakika süre alamadı.

Evdeki yabancı Pedro Franco

Kolombiya U20 Milli Takımı’nın ve ülkenin en önemli ekiplerinden Millonarios’un kaptanı olarak tanıdık onu... Beşiktaş’ın Güney Amerika taramalarında scout ekibinin gözüne takılmış, dönemin futbol direktörü Önder Özen’in onayıyla transfer edilmişti.

Bonservisi için ödenen para 2.4 milyon Euro’ydu. Ama adaptasyon süreci sıkıntılı oldu Pedro Franco’nun...

SLAVEN BİLİC’İN İLK TERCİHİYDİ

‘Ayrılırken kulübe büyük para kazandırması’ beklenen Kolombiyalı oyuncu ligin ilk yarısı boyunca Slaven Bilic’ten tek maç bile şans bulamadı. Ancak ikinci yarıda formayı kaptı, tek maç bile yedek oturmadı! Geçen yıl da Bilic’in ilk tercihi olmaya devam etti Pedro... Liverpool maçlarında da, Arsenal, Tottenham sınavlarında da görevdeydi. Sezon sonuna doğru gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle eleştiri alsa da, kimse Şenol Güneş’in onu ‘toptan sileceğini’ tahmin etmemişti.

RAKAMLARLA PEDRO

TRANSFER TARİHİ: 01.07.2013
BONSERVİS: 2.4 MILYON EURO
YILLIK ÜCRETİ: 750 BIN EURO
BEŞIKTAŞ’TAKİ TOPLAM MAÇ: 56
ATTIĞI GOL SAYISI: 1

GÜNEŞ ONA DOĞMADI

Sezon başından bu yana Beşiktaş’ın birçok oyuncusunu ‘aydınlatan’ Güneş, Kolombiyalı yıldızı tamamen karanlıkta bıraktı. Rhodolfo-Ersan Gülüm ikilisiyle sezona başlayan ve ‘mecbur kalmadıkça’ savunmada hiçbir değişime gitmeyen Beşiktaş’ın hocası, Ersan’ın sakatlığıyla zor durumda kaldı.

Ersan’ın cezalı olduğu Kasımpaşa maçında Milosevic’i deneyen ancak yenilen 3 golle İsveçli stoperi gözden çıkaran Güneş, son Akhisarspor sınavında sol bek orijinli Dusko Tosic’i stopere çekmesine karşın Pedro Franco’yu 18’e bile almadı. Kolombiya Milli Takımı’nın da geniş kadrosunda bulunan, ancak Ümraniyespor ile oynanan hazırlık maçında bile görev alamayan 24 yaşındaki oyuncunun nerede olduğunu merak edenleri aydınlatalım. Son olarak Kapadokya’da Peribacaları’nı gezerken görüldü!

2013-14 SEZONU
MAÇ GOL SK KK
19 1 3 -

2014-15 SEZONU

MAÇ GOL SK KK
37 - 2 3

EFSANELER NE DEDİ?

ALİ GÜLTİKEN


TOSİC'E KIYASLA TERCİHİM PEDRO

Kenara atılan sadece Pedro Franco değil Milosevic de var. Tabii burada Pedro’nun durumu bir türlü ‘Beşiktaş takımının oyuncusu’ kıvamına gelememiş Milosevic’ten farklı. Franco bu takımda oynamış, şans bulmuş, bir Beşiktaş kariyeri elde etmiş bir oyuncu. Pedro sakin ve dengeli bir isim. Bence Rhodolfo’dan çok da farklı değil. Elinde iki tane stoper varken sol bekten bozma bir stoper ile oynamış olmak tamamen bir teknik adam tercihi. Bu durumda ‘Hoca neden böyle düşünüyor’un cevabına bakmak lazım. Akla en yakın cevap hocanın Pedro ve Milosevic’i Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede görmüyor olması. Bu durumda ‘Beşiktaş’ta oynayacak kapasitesi olmayan’ iki oyuncunun neden bu kadroda olduğu da ayrı bir soru işareti olarak karşımıza çıkar. Beşiktaş’ın daha iyi stoperlere ihtiyacı olabilir. Ama bana ‘Tosic mi, Pedro mu’ diye sorarsanız, cevabım Pedro olur.

FEYYAZ UÇAR

YOKLAMADA VAR AMA SINIFTA YOK

Pedro Franco, Beşiktaş’ta daha önce denenmiş bir isim. Oradaki performansı bana göre hiç de parlak değildi. Tosic’in denenmesi hoş görülebilir. Sonuçta daha önce de bu pozisyonda görev yapmış bir oyuncu. Ama Tosic’in de sezon başından bu yana süren bir formsuzluğu var. Diğer seçenek olarak görünen Milosevic de bir kez denendi. Hemen hemen hiçbirinin diğerinden farkı yok. Burada en doğru seçimi Şenol Hoca yapacaktır. Ama bir de gariplik var, onu da yönetime sormak lazım. Sonuçta Pedro Franco, Motta, Milosevic Beşiktaş’ta ‘geleceğe dönük isimler’ olarak transfer edildi. Kim aldı, neden aldı? Bu oyuncular sınıftaki tembel oyunculara benziyorlar. Yoklamada hep var ama derste hiç yoklar! (Habertürk)

Haberin Devamı
YORUM YAZ