MENÜ

Dursun Özbek'ten Harun Erdenay'a: Sen kimsin!

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında hükmen mağlup sayılması ile ilgili başkan Dursun Özbek, basketbol şube sorumlusu Can Topsakal ve takımın başantrenörü Ekrem Memnun açıklama yaptı. Başkan Özbek, TBF Başkanı Harun Erdenay'ı istifaya davet etti.

Dursun Özbek'ten Harun Erdenay'a: Sen kimsin!



Türkiye Basketbol Federasyonu, GalatasarayFenerbahçe ile oynadıkları maçta, sahaya aykırı takım kadrosu ile çıkması nedeniyle hükmen mağlup saydı. Bu kararın ardından sert bir açıklama yapan Sarı Kırmızılı takım, bu konu hakkında basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu.

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, bu konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ilk sözü alan Başkan Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı:
Şok edici bir kararın ertesinde hissiyatımızı görüşümüzü duruşumuzu anlatmak istedik. Bildiğiniz gibi cumartesi günü Fenerbahçe ile mücadele ettik ve onları yendik. Muazzam bir alın teri ve motivasyonla takımımız galip geldi. Sahada galip gelebilirsiniz ama bu yeterli mi, o zaman başka güçler devreye giriyor. Federasyon sahada alın teri dökerek, bileğinin hakkıyla kazandığı galibiyete bir şeyler yapması lazım. Galatasaray Fenerbahçe'yi yenerse olmaz, bu federasyonun kabul edeceği bir şey değil. Nitekim yöneticileri boy boy açıklama yaptılar

Oyuncu için Bosna lisansını bizim çocuk vermiş, sonra bizim çocuğa gelmişler ABD lisansı vermişler. Bizim çocuk dediğin kim Harun? O zaman sen bırak, o çocuk olsun başkan, sen ortadan çık. Galatasaray'ın hakkını kimse yiyemez. Böyle basit yorumlarla kimse Galatasaray'ı harcayamaz. Biz çok kızgınız, bu haksızlığa isyan ediyoruz. Yapamayacağın bir görevi yapma, sen bu işi bırak. Bizim çocuk lisansı bilmeden vermiş diyor televizyonda, sen ne iş yapıyorsun? Büyük camiaların savunma hakkı vardır, Galatasaray'ın hakkına kimse zeval getiremez. Sen kimsin Harun? Tazminatını ödeyeceksin oyuncunun? Sen bu sözlerin nasıl bir arsızlık olduğunu görmüyor musun? Şu söylenenleri sizin takdirinize bırakıyorum. Bu söylenenlerin federasyon ciddiyetiyle, kamu görevlisi tutumuyla alakası var mı? Sen federasyonu bırak, Fenerbahçe'nin emir eri pozisyonunu bırak. Bırak basketbol sahada oynanın. Sokaklara taşıyacaksan basketbolu merak etme biz orada da oynarız. Federasyonu ve yanlı tutumunu protesto ediyorum



Başkan Dursun Özbek’in ardından açıklamalarda bulunan basketboldan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal'ın açıklamaları şöyle:
Topsakal olayın gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra şu ifadeleri kullandı;
Bu sorunun temeli hep aynı şey. Erkek ve Kadınlarda mücadele ediyoruz, hep de yeniyoruz ama bir türlü oyun çıkartıyorlar. Hep de böyle olacak galiba. Masa altı masa üstü bir oyunlar çeviriyorlar. Çocuk dedikleri insan federasyonda 17 senedir çalışıyor. Fenerbahçe'nin itirazına cevaben federasyon lisansı durdurabilir, biz de oyuncumuz olmadan maça çıkarız. Bunlar yapılmıyor, insanın aklına da kumpas yapıldığı geliyor. Rezalet diyorum başka bir şey diyemiyorum.

Basın toplantısında daha sonra oyunculardan Nevriye Yılmaz ve Işıl Alben’le yapılan röportajlara da yer verildi.


Nevriye Yılmaz; alın terleriyle kazandıkları bir maçla ilgili böyle karar verilmesine üzüldüklerini ifade ederken, "Sonuçta centilmence çıkıp oynadık, bu yapılanlar bizi üzüyor ama galyana gelmeden soğukkanlılığımızı, terbiyemizi, iyi niyetimizi bozmadan bu arma için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yapılanın haksızlık olduğunu düşünüyoruz ama büyük bir camianın sporcularıyız, alnımız dik devam edeceğiz” dedi.

SON DAKİKA! Galatasaray hükmen mağlup

Işıl Alben ise “Çok hak ederek kazandık, karardan dolayı da şaşkınlık yaşadık, çok üzgünüz. Adaletin yerini bulacağını düşünüyorum. Bundan önceki senelerde olduğu gibi kazandık, umarım bu yanlıştan dönülür.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda son olarak söz alan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ise şu ifadeleri kullandı;


“Federasyona lisansı ibraz ederek mücadele ettik, centilmence, sportmence, kıran kırana güzel bir maç oynandı. Alın terimizle kazandık, başarılı olduk. Benim açımdan o maç orada bitti. Teknik olarak maçtan alacağım dersleri düşündüm evimde sadece, sonra da bu karar açıklandı. Şok yaşadım. Alnımızın akıyla oynadığımız bir maçtı, bundan sonra bizim hakkımızın tespit edilmesi yönünde olacaktır diye düşünüyorum”

Haberin Devamı
YORUM YAZ