MENÜ

Trabzonspor'da çifte motivasyon!

Trabzonspor'da hem İbrahim Hacıosmanoğlu hem de Sadi Tekelioğlu, zorlu Fenerbahçe maçı öncesi oyuncuları motive etmeye çalışıyor.

Trabzonspor'da çifte motivasyon!

Trabzonspor’da Fenerbahçe maçı öncesinde kelimenin tam anlamıyla büyük bir seferberlik ilan edildi. Kongreye sayılı günler kala Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da kritik karşılaşma için kampa girerken, hem başkanın hem de teknik direktör Sadi Tekelioğlu’nun yaptığı son maç konuşmaları oldukça duygusaldı. Günlerdir ilk 11 üzerinde çalışan ve kafasındaki tabloyu netleştiren Bordo-Mavililer’in hocası Tekelioğlu, duygusal mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

‘Karşımda yıldızlar görüyorum’

Öğrencileriyle yakın iletişim kurmaya özen göstenen Sadi Tekelioğlu’nun takımına, “Ortada Kadıköy açısından kötü bir tablo var. Uzun yıllardır orada kazanamayan bir Trabzonspor söz konusu. O nedenle şimdi hepimizin sorumluluğu daha da büyük. Kazanıp bu hasreti bitiren bir kentin yüzünü güldüren sporcular olmak sizin elinizde. Ayrıca Fenerbahçe yıldızlar topluluğu olarak lanse ediliyor ama ben de karşımda yıldızlar görüyorum” şeklinde seslendi.

‘Siz bunu başarabilirsiniz’

Akşam saatlerinde takımın kamp yaptığı otele giden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu teknik heyetten son bilgileri aldıktan sonra yıldızlarıyla özel bir görüşme yaptı. Bu toplantıda da Hacıosmanoğlu’nun şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: “Sizler için harcadığım emekleri hatırlatmama gerek yok. Cezalı olmama rağmen hiçbir yerde sizi yalnız bırakmadım. Takıma olan güvenim tam. Beni sevindirdiğiniz anlar da oldu, çok üzdüğünüz anlar da. Çıkıp elinizden geleni yapın, kenti ve sizi sevenleri gururlandırın. Kongre öncesindeki son maçım olacak. Seçim öncesinde bana en büyük gücü sizin futbolunuz ve alacağınız iyi skor verir”.

MİNİ YORUM (Serhat Demirtaş)

Kadıköy’ün ötesi

Bir maçtan fazlası deriz bazı karşılaşmalara. Her maçın matematik değeri 3 puan olsa da bazılarının duygusal ve psikolojik açıdan diğerlerinin önünde olduğunu anlatmak için. Trabzon için de Fenerbahçe maçı öyle bir sınav. Orta ve yakın geçmişiyle, son dönemlerin en çekişmeli kongrelerinden birinin 5 gün öncesine denk gelmesiyle, Trabzonspor’un genel ruh hali itibariyle. Bir kentin havasını lokantasından kongre kulislerine, oradan Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne kadar etkiliyecek, dengeleri değiştirebilecek bir maç. Futbolcunun üzerine bu kadar spor dışı yük eklemek elbette çok normal değil ama Trabzonsporlu kağıt üzeri yıldızlarının da artık bu dinamikler değil en azından kendileri için birşeyler yapması şart. Özetle, her şeyiyle Kadıköy’de oynanacak ama çok çok ötesini etkileyecek bir maç.

Haberin Devamı
YORUM YAZ