MENÜ

Mehmet Demirkol: Semih Kaya Bülent Korkmaz gibi oynamalı

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'de oynanan mücadeleleri değerlendirdi. Demirkol, Beşiktaş taraftarının iyi oyuna rağmen takımı ıslıklamasını anlayamadığını, bu sebeple yeni stadın yapılmasına gerek olmadığını belirtti. Mehmet Demirkol'un, Galatasaraylı Semih Kaya'nın Bülent Korkmaz gibi oynaması gerektiğini yoksa Mustafa Denizli'nin takıma almayacağını söyledi.

Mehmet Demirkol: Semih Kaya Bülent Korkmaz gibi oynamalı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olurken, Galatasaray da Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Usta yazarımız Mehmet Demirkol, spor gündemini değerlendirdi.

İşte Demirkol'un değerlendirmeleri:


Akhisar Beşiktaş maçına yapılan yorumları ve seyircilerin tepkilerini haksız buluyorum. Oynadılar mı? Oynadılar. Tolga formsuz bir gündeydi. Lukac iyi günündeydi. Mario Gomez, sanırım Paris'teki olaylar nedeniyle performans düşüklüğü yaşıyor. İstatistiklere ve oyunun akışına bakıyorsun. Anlamadım neden bu kadar eleştirildiğini. Gökhan'ın özel hayatında problemler var deniyor, Sosa'nın sıkıntıları var deniyor, Gomez'in psikolojisi bozuk deniyor.

"Önce küfür ediyorsun, sonra seviniyorsun"


Seyirci neden ıslıklıyor. O stadı yapmayın o zaman. Bu çocuklar böyle oynayamaz. Ben hayatım boyunca kendi oyuncusuna küfür eden adamı anlamam. Bütün maç küfür ediyorsun sonra gol atınca da seviniyorsun. 87. dakikada Beşiktaş maçı çevirebilirdi. Oyun öyle bir oyundu.

Dolayısıyla Akhisar'ın neden bu kadar çok övüldüğünü, Beşiktaş'ın da neden bu kadar yerildiğini anlayamadım. Uzatma dakikalarına girene kadar 'Beşiktaş maçı verdi' dediğim olmadı.

Bizim problemimiz, kulüplerimizin parasız olması değil. Çok para harcıyoruz. Oyunu bu kadar yüceltmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Daha iyi oyunlarını seyrettim ben Akhisar'ın. Yönetim doğru hoca seçiyor. Hamza hocanın da performansı iyiydi. Cihat hocanın da iyi.

Oyuncular bu kadar para almasının sebebi taraftarların baskısıyla da mücadele etmek. Onun tazminatı. Sadece müşteri olarak kabul etse, taraftarın domates atma hakkı var.

Galatasaray değerlendirmesi

"Hasan Şaş inanamadı"

Sneijder'in söylediği şeyi doğru anlamak lazım. Bugün sahada bir takım vardı o da atletico madrid'di. Bizim taktiğimiz yok. Bu çok net, yalın bir eleştiridir. Bunun altından Hamza hocaya sallıyor anlamı çıkmaz. Sneijder sana Atletico Madrid ile Türk takımlarının arasındaki farkı anlatıyor. Adamların şablonları var, Türk takımları doğaçlama oynuyor. Taktik denen şey, Sneijder'in altını çizdiği, sayısız defa tekrarlanıp ezberlenmiş şablonlardır. Antrenmanlarda sayısız defa tekrarlanacak ve ezberlenecek. Sneijder'in altını çizdiği bu. Yoksa Atletico Madrid'in kadrosuna bakıyorsun öyle ahım şahım bir takım yok. Hasan Şaş maçı seyredemedi. 'Ben böyle Galatasaray görmedim' dedi.

Mustafa Denizli takımın başında çıkmalıydı. İnanamadım yani. Onları çok önemli gününde yalnız bırakmak istemedim. Onlar kim? 4 gün fazladan oyuncularla birlikte olacaksın. Sneijder nasıl davranır. Ne yapar. Bunları gözlemleyeceksin. Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş böyle bir şey yapınca bir bildikleri vardır derim. Ama Hamza Hamzaoğlu yapsa, yıkardım burada ortalığı. Mustafa hocanın takımın başında çıkmamasını anlayamadım ama bir bildiği vardır.

Mustafa hoca takımın kondisyonundan memnun değildir. Memnun olacak bir kondisyonda değil takım. Stefhano gibi bir kondisyoner gelecek. Orada bir gelişme sağlanır. Hoca psikolojiden anlar. Takımın psikolojisini düzeltecektir.

"Semih Kaya oynayamayaz"

Semih yüzde 150'sini koyması lazım ortaya. Senin formunu düşürme şansın yok. Kim gibi, Bülent Korkmaz gibi... Akşam 5'ten sonra yemek yemez. Antrenman yapar. Yoksa oynayamaz, kusura bakmasın. Mustafa hoca keser yani. Denayer geri dönerse Hakan ile birlikte stoper oynar. Chedjou da Selçuk'un yanına geçer milli takmımda oynamışlığı var. Eldeki kadroda böyle yaparlar. Devre arasında Rıdvan hoca ben ne yapar eder Donk'u alırım. O zaman Chedjou stopere geçer Donk orada oynar. Çünkü yanına yaklaştırmıyor. Hakikaten çok iyi oynuyor.

4 yıldız, 3 kupa almış bir takımın omurgası vardı. Buradaki önemli adam Melo'ydu, gitti. Ya oraya bir adam alınacak ya da oraya bir operasyon yapılacak.

Hakemler tam ortadan bakarsa göremez. Direğin çizgiyi engellediği yerden bakmayacaksın.

Haberin Devamı
YORUM YAZ