MENÜ

Trabzonspor'da kimler geldi, kimler kaçtı...

Trabzonspor'da alacaklarını bahane ederek bir bir kulüple yollarını ayıran yabancılar, geçmişte kaçarcasına Türkiye'yi terkeden Campbell, Szymkowiak, Musampa ve Teofilo Gutierrez gibi isimleri akıllara getirdi.

Trabzonspor'da kimler geldi, kimler kaçtı...

Trabzonspor’un başı yabancı oyuncularıyla dertte. Kevin Constant ve Carl Medjani gibi oyuncuların takımdan ayrılmasının ardından sırada kaleci Esteban’ın olduğu iddia ediliyor.

Kongre sürecine giren kulüpte, alacaklarını bahane eden isimler kulüple yollarını bir bir ayırırken, bu durum geçmişte yaşanan ayrılıkları akıllara getirdi.

Daha önce de birçok yabancı Karadeniz ekibinden kaçarcasına ayrılmış ve kariyerine bir başka takımda devam etmişti.

KEVİN CAMPBELL: Trabzonspor’da dönemin Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz, performansını beğenmediği forvet oyuncusu Kevin Campbell’a ‘yamyam’ yakıştırması yaptı. İngiliz golcü, 1999 Mart ayında bavullarını toplayarak Türkiye’den ayrıldı.

MİROSLAW SZYMKOWİAK: Kulüp tarihindeki en iyi yabancılardan biri olarak gösterilen Szymkowiak, Aralık 2006’da kayıplara karıştı. Polonyalı futbolcu ülkesinde yaptığı açıklamada Trabzon’da hayatın çok sıkıcı olduğunu dile getirmişti.

FABİANO ELLER: Brezilyalı savunmacı, ilk olarak Ocak 2007’de transfer görüşmeleri yapmak üzere izinsiz olarak kentten ayrıldı. Aynı yılın Mayıs’ında Türkiye’yi tamamen terk etti.

FREDRİK RİSP: 2007 Aralık’ta parasını zamanında alamadığı gerekçesiyle izinsiz olarak kentten ayrıldı. Risp mali konudaki anlaşmazlığın ardından FIFA’ya başvurdu.

KİKİ MUSAMPA:
2007 Ağustos’unda Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından kadro dışı bırakılan ve tek başına antrenman yapması istenilen Hollandalı futbolcu, yönetime haber vermeden şehri terk etti, topu FIFA’ya attı.

TEOFİLO GUTİERREZ:
2010 Ekim’inde kentten ayrılmştı. Şenol Güneş döneminde gerçekleşen olayda Kolombiyalı golcü, Trabzon’dan izinsiz ayrılarak ülkesine gitmişti.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ