MENÜ

Beşiktaş 0-2 Akhisar Belediyespor

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. Siyah-Beyazlılar maç boyunca 14 korner, 506 pas ve 26 şut çekmesine rağmen Akhisar'a karşı gol atma başarısı gösteremedi ve 2. haftadaki Trabzonspor maçının ardından bu sezon ikinci mağlubiyetini aldı.

Beşiktaş 0-2 Akhisar Belediyespor

Lig lideri Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında Akhisar belediyespor ile karşılaştı.

Akhisar'dan flaş başlangıç!

Akhisar Beleidyespor 5. dakikada Güray'ın golüyle Beşiktaş deplasmanında 1-0 öne geçti. Yarı sahasıdnan uzun topla çıkan Akhisar Belediyespor'da savunma arkasına sarkan Güray kaleci tolga Zengin'i çalımlayarak topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş yediği golden sonra oyunun kontrolünü eline aldı ve maça ağırlığını koymaya başladı. 17. dakikada Ricardo Quaresma'nın ceza sahası dışından şutu direğin yanından auta gitti.

19. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Sosa, kısa paslarla ceza sahasına girdi, şutu direğin dibinden dışarı çıktı.

28. dakikada Quaresma'nın sert ortasında top defanstan sekti ve Beck'in önünde kaldı. Beck'in sol ayağı ile yaptığı şutu kaleci Lukac kurtardı.



Quaresma boş kaleye atamadı!

36. dakikada Beşiktaş, net gol pozisyonundan yararlanamadı. Ceza sahası sol çaprazına sokulan Jose Sosa ara pasını savunma arkasına kaçan Olcay'a gönderdi. Olcay ceza sahası içinde topu kontrol ediyor ve son çizgiye inerek pasını altıpas alanına gönderdi. Bu bölgede yaşanan karambolden sonra topu önünde bulan Ricardo Quaresma altıpas çizgisinin gerisinden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

Tolga'dan inanılmaz hata


40. dakikada Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin inanılmaz bir hata yaptı ve Sami'nin şutunu çelemeyerek top filelere gitti.



İlk yarının son dakikalarında Akhisar kalesini adeta abluka altına alan Beşiktaş Sosa, Beck, Quaresma ve Oğuzhan ile girdikleri pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıya Beşiktaş oyuncu değişikliği ile başladı. Olcay Şahan oyundan çıkarken yerine Cenk Tosun girdi.

Rodellega'nın füzesi direkten döndü!

56. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Akhisar Belediyespor'da topla buluşan Rodellega'nın sert şutu üst direkten döndü. Akhisar'ın şu ana kadar 3 şutundan ikisi gol olurken biri de direkten döndü.

64. dakikada Sosa oyundan çıktı ve Gökhan Töre oyuna girdi. 65. dakikada Oğuzhan, yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve haftaya oynanacak Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

Siyah-Beyazlılar ikinci yarıda da baskısını devam ettirdi. 68'de Oğuzhan'ın şutu defansa çarparak kornere gitti. 70. dakikada Cenk Tosun'un sağ çaprazdan şutu Douglao'ya çarptı ve dışarı çıktı.

Son dakikalarda Portekizli yıldız Quaresma da sarı kart gördü Kayserispor maçında cezalı duruma düştü. Maçın son dakikalarında kalesini gole kapayan ve Beşiktaş'a karşı çok iyi bir direnç gösteren Akhisar Belediyespor, bu sezonki iyi performansını devam ettirdi ve puanını 25'e çıkardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ