MENÜ

Milli karateci Serkan Yağcı, Rusya'ya alınmadı

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyası bulunan milli karateci Serkan Yağcı'nın Rusya'ya girişine izin verilmedi.

Milli karateci Serkan Yağcı, Rusya'ya alınmadı

Rus sporcuların daveti üzerine semir vermek için Dubai’den Moskova’ya giden Yağcı, pasaport kontrolünden geri çevrilince Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davet ve izin yazısının olmasına rağmen Rusya’ya alınmadığını bildirdi.

Daha önce de Rusya’da seminer verdiğini dile getiren milli karateci, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Pasaport kontrolünde biraz beklemem gerektiğini söylediler. Pasaportumu aldılar, yaklaşık 1 saat bekledim. Açıklama yapmadıkları için niye beklettiklerini sordum. Bu durumun Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik sorunlardan kaynaklandığını belirttiler. Sonra bekleme süresi uzadı, 4-5 saati buldu. Daha sonra bir yetkili, ’Politik nedenlerden dolayı sizi ülkeye alamıyoruz’ dedi. Dubai’ye dönmek istemedim. Biletimi İstanbul’a almalarını istedim ve Türkiye’ye geçtim."

Yağcı, Rus polislerinin kendisine kötü bir muamelede bulunmadığına işaret ederek, "Polislerin tavrı iyiydi. Saygısızca bir şey görmedim. Hatta bir polis memuru, ’Sporun siyaseti, sınırı olmaz. Yaşanan olayları size yansıtmaları doğru değil. Sonuçta milli sporcusunuz. Bizden kaynaklanan bir şey değil’ dedi" ifadelerini kullandı.

Seminer için kendisini bekleyen sporcuların da mağdur olduğunu vurgulayan Yağcı, "60-70 kişilik bir grup beni bekliyordu. İndiğimde direkt antrenmana geçecektim. Onlar da mağdur oldular. ’Özür dileriz’ diye haber göndermişler" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ