MENÜ

Fenerbahçe'den önemli açıklama: Skandal!

Fenerbahçe resmi internet sitesinden 'Skandal' başlıklı bir açıklama yayınlandı!

Fenerbahçe'den önemli açıklama: Skandal!

Fenerbahçe Kulübü, voleybol ve basketbol müsabakalarında yaşanan hakem hataları nedeniyle yaptığı açıklamada, "Voleybol ve basketbol federasyonlarının kısa bir süre içinde hakem kadrolarını yenilemesi, hakem kalitesini yükseltmesi ve bizi bu kaderden kurtarması beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Spor kamuoyu tarafından Türkiye Futbol Liglerinde oynanan futbol maçlarındaki hakem hataları yoğun bir şekilde tartışılırken özellikle Voleybol ve Basketbol Liglerindeki hakem hatalarının gözden kaçtığı düşüncesindeyiz.

Voleybol ve basketbol liglerinde yer alan takımlarımızın büyük kısmının Avrupa Liglerinde de yarıştığı ve bu liglerdeki hakem yönetimleri ile kıyaslandığında hakem yönetimlerinin "hata ötesine" geçip "skandal" seviyesine vardığı görülmektedir. Ulusal lig maçlarını yöneten hakemlerimizin Euroleague ve CEV organizasyonlarında görev alan hakemler ile kıyası bile mümkün olmayan düşük bir kalite ile müsabaka yönettikleri açıkça görülmektedir. Uluslararası müsabakaları seyir etme alışkanlığını edinen basketbol ve voleybol seyircilerinin ulusal maçlarda karşılaştıkları skandal hakem hataları karşısındaki yoğun tepkisi de bundandır.

Voleybol ve basketbol yorumcularının dahi hakem yönetimleri ve kararları bakımından ulusal müsabakalarla uluslar arası müsabakaları farklı kategorilerde değerlendirdiği gerçeği karşısında bu kadar yatırımın yapıldığı voleybol ve basketbol liglerindeki hakem kalitesinin kader olarak kabul edilemeyeceği bir vakıadır.

Bu sebeple voleybol ve basketbol federasyonlarının kısa bir süre içinde hakem kadrolarını yenilemesi, hakem kalitesini yükseltmesi ve bizi bu kaderden kurtarması beklentimizdir.

Özellikle dünyanın sayılı kulüplerinin yapabildiği yatırımları yıllardır önemli bir istikrar skalasıyla sürdüren kulübümüz gibi, sadece sponsor desteğiyle ülkemizi temsil etmeye çalışan takımların kaderleri, skandal kararların sahibi hakemlerin ellerine bırakılamayacak kadar önemli ve ulusal düzeyde önem arz etmektedir. Dolayısıyla işaret ettiğimiz konu, yalnızca kulübümüzün değil ülke sporunun da önemli bir meselesidir.

Konuyla ilgili olarak voleybol ve basketbol camialarının duyarlılığını, bu alanda yorum yapan değerli yorumcuların bu konuya odaklanmalarını ve neticede yasa gereği zaten görevli olan ilgili federasyonların ivedilikle adım atmasını bekliyoruz."

Fenerbahçe'den ilk açıklama!

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Lynetta Kizer'ın derbide ABD'li oyuncu statüsünde oynaması hakkında bir açıklama yayınladı.


Fenerbahçe'den "hükmen galibiyet" açıklaması

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Lynetta Kizer'ın derbide ABD'li oyuncu statüsünde oynaması hakkında bir açıklama yayınladı.


Fenerbahçe'den "hükmen galibiyet" açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ