MENÜ

Ertuğrul Sağlam'ın en uzun ve en kısa dönemi

Bursaspor'a 2009-10 sezonunda tarihinin ilk ve tek Süper Lig şampiyonluğunu kazandıran Ertuğrul Sağlam'ın, Yeşil-Beyazlı takımdaki ikinci macerası önceki gece son buldu.

Ertuğrul Sağlam'ın en uzun ve en kısa dönemi

46 yaşındaki tecrübeli isim, teknik direktörlük kariyerinin en uzun ve en kısa dönemini yaşadı.

Bursaspor'la ligde ve Avrupa'da en çok maça çıkma, en çok galibiyet ve en çok puan toplama gibi sayısız rekora ulaşan efsane hoca, 2009-13 yılları arasında 185 müsabakada görev yaptı. Herkesin saygısını kazanan Sağlam, sezon başında eski yuvasına büyük umutlarla döndü.

Tamamen yenilenen kadroyla lige başlayan deneyimli çalıştırıcı, hedeflediği ivmeyi yakalayamadı ve sadece 13 hafta durabildi. Yönetim, kulüp tarihine adını altın harflerle kazıyan şampiyon teknik adama 90 dakika içinde iki kez teşekkür etti. Başkan Recep Bölükbaşı, Kayserispor randevusuyla birlikte 200. resmî sınavını veren başarılı antrenöre, karşılaşma öncesi plaket verdi.

2-1'lik mağlubiyetin ardından da resmî siteden ayrılık fermanı yayınladı. Hizmetleri için minnettar kalınan Sağlam'a, üç yıllık mukavelesindeki mali vecibelerle ilgili büyük fedakârlık yaptığı için şükran duyuldu.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ