MENÜ

Sokakta çalışan çocukların hayatı sporla değişti

Van'da 12 yıl önce ailelerinin geçimine katkıda bulunmak için sokakta çalışırken, tanıştıkları boks antrenörü sayesinde hayatları değişen 10 sporcunun hayalleri gerçek oldu.

Sokakta çalışan çocukların hayatı sporla değişti

Fırsat buldukça antrenmanlarına katıldıkları Van Boks Takımı’nda birçok başarıya imza atan 10 genç, şimdi milli takımın vazgeçilmez sporcuları arasında yer alıyor.

Sporun yanı sıra eğitimlerini de sürdüren gençler, milli sporcu kontenjanından faydalanarak, hayal ettikleri üniversitelerin beden eğitimi ve spor bölümlerine yerleştirildi.

Sporla hayatları değişti

Yaşadıkları maddi imkansızlıklar nedeniyle okuldan sonraki zamanlarda çalışmak zorunda kalan çocukları, ailelerini ikna ederek spora kazandıran milli boks antrenörü Ayhan Öz, AA muhabirine, sokaktan, milli takıma yükselen 10 sporcunun hikayesini anlattı.

Öz, kent genelinde yetenekli çocukları tespit edip takıma kazandırmaya gayret ettiklerini söyledi.

"Küçük yaşta sporla tanıştırdığımız pırıl pırıl gençlerimizi mili takıma kazandırdık, 10 öğrencimiz milli sporcu kontenjanından üniversite okuyor. İnşallah onlar da gençlerin spora kazandırılması için mücadele eder" diyen Öz, milli takıma kadar yükselen sporcularının, yurt içi ve dışında katıldıkları müsabakalarda, yüzlerce madalya kazandıklarını belirtti.

Sporcularının 1 dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa ikinciliği ve 4 Avrupa üçüncülüğü elde ettiğini kaydeden Öz, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın spora kazandırılması ülkemizin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır çünkü elde edilen başarılarla ay yıldızlı bayrağımız uluslararası organizasyonlarda dalgalandırılıyor ve ülkemiz tanıtılıyor" diye konuştu.

Van’da sporcular için sponsor bulmakta zorlandıklarını sözlerine ekleyen Öz, "Kentte şu anda en çok milli sporcunun olduğu branş boks. Çok başarılı bir takımımız var ancak sponsor bulmakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hedefleri 2016 Rio Olimpiyatları

Antrenör Öz sayesinde boksa gönül verdiğini ifade eden milli boksör Remzi Uyar, "Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra İngiltere, Azerbaycan ve Ukrayna’da şampiyon oldum. Şimdi 2016 Rio Olimpiyatları’na katılarak şampiyon olmak" dedi.

Zafer Elasan da şimdiye kadar 6 kez Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde okuyorum. Bundan sonra 2016 Rio Olimpiyatları’na katılarak şampiyon olmak istiyorum. Hocamızın üzerimizde çok emeği var. Sokaktan bizi alarak spora kazandırdı. Onunla birlikte milli sporcu olduk. Her zaman yanımızda yer aldı. Onun sayesinde bugünlere kavuştuk."

Ümit Zengin ve Tugay Öner de yıllar önce tanıştıkları boks sayesinde eğitimde hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Antrenör Öz’ün Türk boksuna kazandırdığı diğer sporcular, Bulut Haykır, Emel Tatlı, Zübeyde Yıldız, İbrahim Avcı, Fethullah Uyar ve Savaş Duman da eğitimlerini çeşitli üniversitelerde sürdürüyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ