MENÜ

Rakamlar aynı! Sonuç çok farklı...

Fenerbahçe, sahasında Molde'ye 3-1 yenilirken, ortaya konulan futbol yerden yere vurulmuştu. Önceki akşam ise 2-0'lık zafer ve oyuncuların performansı alkış aldı. Oysa iki maçtaki istatistikler neredeyse aynıydı...

Rakamlar aynı! Sonuç çok farklı...

“İstatistik mini eteğe benzer. Çok şey gösterir ama asıl gerekeni göstermez.” Danimarkalı teknik adam Ebbe Skovdahl’ın bu sözünün ne kadar doğru olduğu, Fenerbahçe ile Molde arasında oynanan iki maçta bir kez daha ortaya çıktı... Sarı-Lacivertliler, bu sezon en ağır eleştiriyi 17 Eylül’de Kadıköy’deki Molde mücadelesi sonrası almıştı.

Karşılaşmayı 3-1 kaybeden Pereira ve ekibi adeta yerden yere vurulmuştu. İki takım önceki akşam bu kez Norveç’te kozlarını paylaştı. Fenerbahçe, Fernandao ve Ozan Tufan’ın golleriyle sahadan zaferle ayrılan taraf oldu. Ayrıca sergilenen futbol da, bu sezon galip gelinen birçok maçtakinin aksine otoriteleri ve taraftarları fazlasıyla memnun etti. Ancak Kadıköy’deki maç ile Norveç’teki karşılaşmanın istatistiklerini karşılaştırdığımızda, ortaya ilginç bir sonuç çıkıyor.

1 fazla şut, 1 fazla gol


Rakamlar, birinde yerden yere vurulan, diğerinde ise büyük beğeni toplayan Fenerbahçe’nin aslında her iki karşılaşmada da benzer performans sergilediğini gösteriyor! Sarı-Lacivertliler, İstanbul’daki karşılaşmada yüzde 59 gibi ezici bir üstünlükle topa sahip olup, kaleye 15 şut gönderdi.

444 isabetli pas yapan Fenerbahçeli futbolcular, 5 korner kullandı. Molde’deki mücadelede ise topla oynama yüzde 57, çekilen şut 16, kullanılan korner 2 ve isabetli pas ise 391 olarak gerçekleşti. Aynı şekilde Norveç ekibinin iki maçtaki istatistikleri de birbirine çok yakındı.

Buldozer gibi

Fenerbahçe’nin ‘Avrupa golcüsü’ Fernandao, Molde’yi de boş geçmedi. Yıldız futbolcu, zorlu hava ve zemin koşullarına rağmen adeta ‘buldozer’ gibiydi. Moldeli savunmacıların bir türlü tutmayı başaramadığı Sambacı, ilk yarıda bulduğu pozisyonları kaçırsa da ikinci yarıda çok kritik bir anda golünü atarak galibiyetin mimarı oldu.

Avrupa’daki gol sayısını 6’ya çıkaran Fernandao, “Bir sezonda en çok gol atan oyuncu” unvanını Kuyt’tan (7 gol) devralmaya da çok yakıştı. Resmi maçlarda 10 kez fileleri sarsan 26 yaşındaki golcü artık gözünü Trabzonspor maçına dikti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ