MENÜ

Jamie Vardy futbol akedemisi kuruyor

Leicester City santrforu Jamie Vardy amatör kümelerde oynayan futbolcular için futbol akademisi kuruyor.

Jamie Vardy futbol akedemisi kuruyor

2012 senesinde amatör kümede oynayan Fleetwood takımından Leicester City'ye transfer olan ve Premier Lig'de arka arkaya 10 gol kaydederek rekor kıran Vardy yeni yıldızlar bulmak amacıyla amatör kümelerde oynayan futbolcuları geliştirmek amacıyla futbol akademisi kuruyor.

Akademiye "V 9 AKADEMİ" ismi verilecek. Akademide yeterince şans verilmeyen kabiliyetli gençlere şans vermek ilk hedef olacak.

Vardy "Çok iyi biliyorum benim gibi keşfedilmeyi bekleyen futbolcular olduğunu. Yeterli ilgi göremeyince futboldan uzaklaşıyorlar. Benimle aynı durumda birçok yetenekli futbolcu olduğundan eminim. Bana ilk şansı 16 yaşındayken Sheffield Wednesday verdi. Fizik olarak beni çok küçük bulup reddettiler. Hala çok iyi hatırlıyorum o günü ve çok üzüldüğümü. Reddedildikten sonra ısrarla şans aradım. Şu anda geçim sıkıntısı nedeniyle birçok oyuncu benim gibi ısrarla profesyonel futbol dünyasına girmek istemiyor. Amatör Stockbridge Park Steels, Halifax ve Fleetwood takımlarında oynayan Vardy "Benimle aynı durumda olan yeteneklere şans vermek istiyorum. Amatör kümelerdeki bu yetenekleri akademimizde eğiterek profesyonel futbol dünyasına katılmalarını istiyorum. Amatör kümelerde oynayan futbolculara şans vermek istemiyor profesyonel kulüpler. Daha doğrusu risk almak istemiyor. Bu risk yerine çok daha fazla ücret ödeyerek tecrübeli futbolcu transfer ediyorlar" dedi.

Vardy ayrıca "Akademi için kayıtlara Mayıs 2016 da başlıyoruz. Elemeler sonrasında 60 futbolcuya 2017 yazında bir haftalık kurs verilecek" ifadelerini kullandı.

Edip ADANIR / LONDRA

Haberin Devamı
YORUM YAZ