MENÜ

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında kriz çıktı!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bugün oynanacak olan kadınlar basketbol ligi karşılaşması öncesi Lynetta Kizer krizi yaşanıyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında kriz çıktı!

Fenerbahçe bugün TBF’ye itiraz ederek bu oyuncunun Avrupa Statüsünde tescil edildiğini ve bir oyuncunun bir yıl içinde tek bir statüde oynayabileceğini belirtecek. Fenerbahçe itirazında Federasyon Statüsü’nün 21. Maddesine göre bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildiriyor.

Sezon içerisinde bu konuda bir değişiklik yapılamıyor. Daha önce Abdullah Gül Üniversitesi forması ile ligde Avrupalı Statüsü’nde oynayan Kizer’ın Fenerbahçe’ye karşı ABD’li statüsünde oynatmak isteyen sarı kırmızılar bu oyuncuya görev verdikleri takdirde Fenerbahçe maçı hükmen kazanmak için itirazda bulunacak.

GALATASARAY OYNATABİLİRİZ DİYOR

Galatasaray cephesi ise Kizer’ın oynamasının kurallara uygun olduğunu belirtiyorlar. Bugün öğlen saatlerinde oynanacak olan karşılaşma öncesi Kizer konusu büyük bir kriz yaratacak gibi görünecek. Fenerbahçe karşılaşma öncesi ABD asıllı oyuncunun oynamaması için itirazda bulunacak. Eğer oyuncu oynatılırsa maç sonrası karşılaşmayı hükmen kazanmak için bir itirazda daha bulunacak olan sarı lacivertliler bu oyuncunun oynaması durumunda maçı hükmen kazanacaklarını düşünüyorlar.

21. MADDE NEDİR?

Birden fazla vatandaşlığa sahip oyuncular ilk tescilde hangi ülke vatandaşlık hakkını kullanacağını noter kanalı ile beyan eder. Herhangi beyanda bulunmayan sporcular ilk tescil olduğu vatandaşlıkla işlemleri sürdürülür.

Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ