MENÜ

Cenk Tosun! CR7 değil CT23...

Skenderbeu filelerini 2 kez havalandıran Cenk Tosun'un ilk golündeki topa yükselişi, havada kalışı ve sert vuruşu; Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'yu hatırlattı. Başarılı futbolcu ise, “Bu vuruşu İsmail'le beraber çalışmıştık” diyerek golün tesadüf olmadığını söyledi.

Cenk Tosun! CR7 değil CT23...

Siyah-Beyazlılar’ın UEFA Avrupa Ligi’nde önceki akşam Skenderbeu’yu 2-0’lık skorla geçtiği mücadeleye Kara Kartal’ın genç yıldızı Cenk Tosun damgasını vurdu. 24 yaşındaki futbolcu, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda attığı 2 golle takımına hayat verirken, rakip filelere gönderdiği ilk sayı sırasında yaptığı sıçrama ve kafa vuruşu büyük beğeni kazandı.

Gol sonrası övgü yağdı

35’inci dakikada İsmail Köybaşı’nın sol kanattan yaptığı ortada Skenderbeu’lu Bajram Jashanica ve Leonit Abazi’nin markajında olmasına rağmen fileleri sarsan Cenk Tosun’un bu golü, daha önce birçok kez benzer sayılara imza atan Cristiano Ronaldo’nun gollerine benzetildi. Bu benzerlik sebebiyle birçok video paylaşım sitesi; Cenk Tosun’un bu golüne sayfalarında yer verdi. Başta Twitter ve Instagram üzerinden olmak üzere Kartal’ın yıldızına övgüler yağdı.

‘Küsmüyorum, gollerim sürecek’

Karşılaşmanın ardından bu golle ilgili olarak FANATİK’e açıklamalarda bulunan Cenk Tosun, “Kafa vuruşlarını idmanlarda özel olarak çalışıyorum. İsmail de bana bu konuda yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı. Skenderbeu karşısında attığı

2 golle özgüven tazelediğini

söyleyen CT23 lakaplı futbolcu, “Geçen sezon 9 gol atmıştım. Bu sezon 7 gol atıp 3 asist yaptım. İnşallah gollerim devam edecek. Her futbolcu forma giyemediği zamanlarda üzülür. Ancak takımıma küsmüyorum. Şenol hocam görev verdikçe elimden gelenin en iyisini yapamaya devam edeceğim” yorumunda bulundu.

‘Hamle yapmakta geç kaldım’

Mücadelenin ikinci yarısında Dusko Tosic’in pasını müsait pozisyonda filelerle buluşturamamasını da yorumlayan Cenk Tosun, “Tosic’in pozisyonunu beklemiyordum. Bundan dolayı hamle yapmakta geç kaldım. 2 gol attım daha da fazla atabilirdim. İnşallah sonraki maçlarda kaçırmam” diye konuştu.

Gökmen Özcan

Fotoğraf: Ahmet Batuhan Özdemir

Haberin Devamı
YORUM YAZ