MENÜ

Kadıköy'de baskı altında, deplasmanlarda harika

Fenerbahçe'nin flaş transferi ve bir o kadar da olaylı transferi Ozan Tufan, kendi seyircisi önünde zorlanıyor, deplasman maçları ve milli takımda daha rahat ve iyi futbol sergiliyor.

Kadıköy'de baskı altında, deplasmanlarda harika

Yüksek bir bonservis karşılığında ve ezeli rakipler ile girilen transfer yarışından sonra Sarı-Lacivertli takıma kazandırılan Ozan Tufan, ilk haftalarda Fenerbahçe taraftarını mutlu edecek bir oyun sergiliyemedi.

Büyük bir camiaya gelerek alışma devresini hemen tamamlaması zor olan Ozan Tufan hem bunun sıkıntısını hem de yeni bir takım olan Pereira'nın Fenerbahçe'sinin ilk haftalarda oyun düzeninin oturmamasının dezavantajlarını yaşadı.

Kadıköy baskısını aşamadı

Takım kötü giderken Ozan'ın da hatalı pasları veya çabuk oynamaması tribünlerin tepkisine yol açtı. Taraftarlar Ozan'dan çok daha fazlasını beklerken, her hatasında protesto ediyordu. Yuhalanma noktasına bile gelmişti. Bu nedenle morali ve motivasyonu düşerek sık sık yedek kalan Ozan Tufan, deplasman maçlarında ilk 11'de de çıksa sonradan da oyuna girse daha farklı bir görüntü sergiliyor. Kadıköy baskısından uzakta daha rahat oynuyor.

Milli maçlarda Fatin Terim'in güvendiği isimlerin başında gelen Ozan Tufan, son olarak Molde karşısında Mehmet Topal'ın da hastalanmasıyla ilk 11 şansı buldu ve bunu iyi değerlendirdi.

Hem ortaya koyduğu güvenli futbol hem de ileri çıkışlarında pozisyona girmesi kendine olan özgüvenini yerine getirdi. Attığı gol ise genç oyuncunun hem moralini yükseltti hem de taraftarların gözünde kredisini de arttırmış oldu. Fenerbahçeli taraftarların artık bu oyuncuya daha sabırlı yaklaşmaları beklenirken, Ozan Tufan'ın da çıkışını sürdürmesi bekleniyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ