MENÜ

Erkan Zengin: Bu kez olacak

Derbilerin olay adamı, Fenerbahçe maçı öncesi mesajı verdi: Saracoğlu'nda uzun zamandır kazanamıyoruz ama bu defa istediğimizi alacağız.

Erkan Zengin: Bu kez olacak

Beşiktaş karşılaşmasında müthiş oynayan ve zafer golünü atan Erkan Zengin, Galatasaray derbisinde ise kalenin dibinden mutlak golü kaçırmıştı. Her iki büyük maçın da en çok konuşulan adamı olan Erkan, şimdi gözünü Fenerbahçe’ye dikti.

1997’den bu yana Kadıköy’de kazanamadıklarını hatırlatan gurbetçi yıldız, “Bu kez biz kazanacağız. Olacak biliyoruz. Gençlerbirliği karşılaşmasıyla birlikte moral bulduk. Devamını da getireceğiz. Camia için bu maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Zaten başkanımız da sürekli bizimle ve gereken konuşmaları da yapıyor” dedi. Gençlerbirliği karşısında yedek olan Erkan, Fenerbahçe maçında ise büyük olasılıkla 11’de sahaya çıkacak.

Krizin son adresi Esteban

Trabzonspor’da bir kriz daha kapıda... Jose Bosingwa, Kevin Constant ve Carl Medjani’nin ödemeler yüzünden takımdan ayrılmasından sonra kaleci Esteban Alvarado’nun da benzer sıkıntıları yaşadığı ileri sürüldü. Ailevi sorunlarını gerekçe göstererek izin alan ve Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Alvarado’nun izni ise bugün bitiyor. Henüz başarılı file bekçisinin dönüp dönmeyeceği bilinmezken, Trabzon’a geldiğinde yönetimle görüşeceği belirtildi. Kosta Rikalı kaleciye maaşının hiçbir taksidinin ödenmediği belirtildi.

Oscar Cardozo siftah peşinde

Fırtına’daki ikinci sezonununda 21 gole ulaşan ancak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ağlarını bir türlü havalandıramayan Cardozo, Sarı-Lacivertliler’in filelerini bu kez sarsarak ‘3 Büyükler’e karşı şanssızlığını kırmanın planlarını yapıyor. Paraguaylı golcü, geçen sezon İstanbul ekiplerine karşı oynadığı kötü oyun nedeniyle uzun süre eleştirilmişti. Başarılı futbolcu, bu sene ise 10 mücadelede ter döktü, 4 gol atıp 2 asist yaptı.

Saracoğlu’nun şifresi ortada!

Bordo-Mavililer’de teknik direktör Sadi Tekelioğlu, pazartesi akşamı Fenerbahçe’ye karşı nasıl bir taktik uygulayacağını belirledi. Öncelikle oyundaki dengeyi sağlamak ve rakibinin güçlü orta sahasıyla başa çıkmak isteyen Tekelioğlu, N’Doye’yi kulübeye çekerek tek forvet Cardozo ile mücadele etmeyi planlıyor. Başarılı hoca, orta sahada ise Okay, Mbia ve Mehmet Ekici’ye görev vererek Sarı-Lacivertliler’in dirençli orta alanına karşılık vermeye çalışacak. Tekelioğlu, orta alandaki üstünlüğün galibiyeti getireceğine inanıyor.

Pazar günü İstanbul’dalar

Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam eden Trabzonspor’un 2 gün önceden İstanbul’a giderek hem kongrenin hem de şehrin havasından bir nebze olsun sıyrılmak istediği konuşuluyordu. Ancak gelen son bilgilere göre Fırtına, bu fikrinden vazgeçti ve pazar günü İstanbul’a ayak basacak. Futbolcuların mevcut çalışma temposundan memnun olan Sadi Tekelioğlu’nun bu kararı aldığı öğrenildi. Pazar günü İstanbul’a gidecek olan Trabzonspor kafilesi, Avrupa yakasında bir otelde kampa girecek.

Fırtına tempo artırdı

Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sabah gerçekleştirdiği antrenmanla sürdüren Trabzonspor’da moraller yüksek... Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan çalışmada futbolcuların hırslı ve neşeli görüntüsü dikkat çekti. Teknik sorumlu Sadi Tekelioğlu’nun uyarılarını dikkate alan oyuncular, beklenen tempoyu yakaladı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman daha sonra taktik ağırlıklı çalışmalarla devam etti. Özellikle çift kale maçta kıran kırana bir mücadele vardı. Tekelioğlu, forvetleri ise özel olarak çalıştırdı. Kadıköy’de oynanacak maçın günü (pazartesi) yaklaştıkça futbolcuların konsantresinin artması teknik heyeti mutlu ediyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ