MENÜ

CAS'tan antrenörlerin itirazına ret

Atletizmde, ömür boyu ve 4 yıllık sürelerle pistlerden men cezası alan 3 antrenörün, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru reddedildi.

CAS'tan antrenörlerin itirazına ret

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu’nun, "anti-doping kural ihlali, yasaklı madde ticareti yapmak ve dopingi teşvik etmek" suçlamalarıyla ömür boyu men cezası verdiği Rıza Yetiş ve Ertan Hatipoğlu ile 4 yıl men cezası alan Kemal Şencan’ın, CAS’a yaptıkları başvurular sonuçsuz kaldı.

CAS, 19 Eylül 2014 tarihli TAF Disiplin Kurulu kararına istinaden verilen cezalara ilişkin yeni bir yargıya gerek görmeyerek, cezaların geçerli olduğu hükmüne vardı.

CAS kararını AA muhabirine değerlendiren Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Bu karar dopingle mücadelede ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha kanıtladı. Türk atletizmini doping illetinden kurtarmak adına attığımız her adımın yerini bulduğunu umuyorum. Gelecek nesillere temiz ve adil sahalar bırakmak için verdiğimiz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
- Doping süreci

Antrenörler için 2 Aralık 2013’te başlayan doping süreci hareketli geçti. TAF Disiplin Kurulu tarafından farklı sürelerle pistlerden men edilen 23 antrenörden 18’i, kararın iptali istemiyle Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu’na başvuruda bulundu.

SGM Tahkim Kurulu, kararda usul hatası bulunduğu gerekçesiyle dosyayı, yeniden görüşülmesi için TAF Disiplin Kurulu’na geri gönderdi.

Tekrar toplanan TAF Disiplin Kurulu, bu kez, 8 antrenörü yasaklı madde ticareti ve teşvikinden ömür boyu sahalardan men ederken, bir antrenör ve bir milli takım sorumlusuna 4 yıl ceza verdi. Kurul, diğer antrenörler için ceza tayinine gerek görmedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ