MENÜ

Bursaspor 1-2 Kayserispor

Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta maçında Bursaspor kendi sahasında Kayserispor'a 2-1 yenildi.

Bursaspor 1-2 Kayserispor

Tarihinin en pahalı kadrosuyla yola çıkan ancak son yılların en ruhsuz takımı görüntüsünü veren Bursaspor, bir şok daha yaşadı. Ancak Timsah bu kez şaşırtmadı. 90 dakika boyunca deplasmanda olmasına rağmen rakibine oranla daha istekli, daha etkili ve daha üretken bir Kayserispor vardı. Bu durum hiç şüphesiz ki sonuca da yansıdı.

Sarı-Kırmızılılar rahat kazandı. Henüz 3. dakikada Ömer Bayram ile konuk takım gole yaklaştı. İlk 20 dakikada çok iyi pres yapan Tolunay Kafkas’ın öğrencileri, 19’da Derley’in kafasıyla skor üstünlüğünü elde etti: 0-1. 25’te Biseswar şansını denedi, 27’de Dzsudzsak müthiş bir vuruş yaptı, kaleci Kayacan aynı güzellikte çıkarttı. 28’de aynı Dzsudzsak’ın kornerinde Dany şık bir kafa vuruşuyla skoru eşitledi: 1-1. ‘Bursaspor toparlanacak mı?’ derken, Kayserispor sanki hiç golü yememiş gibi baskısını devam ettirdi.

Cuenca zoru başardı

47. dakikada Biseswar’ın ortasında Oğulcan kafayı vurdu, Harun müthiş tokatladı, devamında direğe çarpan topu Bursa savunması uzaklaştırdı. 50’de Kayseri bir kez daha serbest atış kazanırken, Zeki’nin yaklaşık 35 metreden füzesinde Harun’un çabası yetersiz kaldı: 1-2. Timsah, 70’te Cuenca ile beraberlik fırsatını tepti, genç futbolcu zor olanı yapıp golü atamadı. 87’de Dzsudzsak’ın frikiği de çerçeveyi bulmayınca Bursaspor üst üste 3. yenilgisini aldı.

Kayserispor ise ligdeki 3. galibiyetini de deplasmanda kazanarak zor olanı başardı. Sonuçtan ziyade Timsah’ın bu futbolu gösterdi ki, artık köklü bir değişim gerekli...

Safa Can Konuksever

Haberin Devamı
YORUM YAZ